Janina Mirela Sitaru a fost numită de premierul Ciucă secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe. Sitaru nu s-a remarcat în spațiul public, dar aflăm despre ea că a fost șefa de cabinet a pesedistului Victor Ngrescu cât timp acesta a fost ministru delegat pentru Afaceri Europene, iar apoi i-a fost asistentă acreditată la Parlamentul European.

Nicolae CiucaFoto: Facebook/ Guvernul Romaniei

Tot pe filieră PSD a fost numit și Adrian Voican ca secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, iar Dumitru Drăgan subsecretar de stat la același minister.

Adrian Voican este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Activi a Ministerului de Interne, (promoția 1986) și al Facultății de Drept „Lucian Blaga” din Sibiu (promoția 1997).

A desfășurat activitate în cadrul IPJ Vâlcea, Biroul Cercetări Penale – Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea.

”Cu o experiență în avocatură de peste 13 ani, sunt convins că Adrian Voican va face față cu brio în noua funcție de secretar de stat în cadrul MAI. Îl felicit și îi urez mult succes în noua activitate!”, a scris președinte CJ Vâlcea, pesedistul Constantin Rădulescu, potrivit bugetul.ro.

Pavel-Casian Nițulescu a fost numit secretar de stat la Ministerul Energiei.

Trei secretari dintr-un foc la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării: Andrei Alexandru, Tudor Prisecaru și Bogdan-Mihai Dumea.

Horia-Miron Constantinescu revine ca preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce a mai ocupat această funcție și în 2019 pentru o scurtă perioadă de timp.

Florina-Aurelia Stănculescu a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie printr-o decizie a premierului Nicolae-Ionel Ciucă publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Profesor psihopedagog, Florina Aurelia Stănculescu a fost director al Centrului Municipiului Bucuresti de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE), aflat în subordinea Ministerului Educației, instituție care este responsabilă, printre altele, cu monitorizarea cabinetelor psihopedagogice din școli.

Tot vineri a fost publicată în Monitorul Oficial decizia de numire a lui Florian-Daniel Geantă în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului.