Prefectul USR al judeţului Galaţi, Gabriel-Aurelian Panaitescu, care a obţinut în instanţă suspendarea Hotărârii de Guvern prin care a fost eliberat din funcţie după ce USR a ieşit de la guvernare, a fost numit din nou prefect, miercuri, prin Hotărâre de Guvern, informează News.ro. Tot miercuri, succesorul lui Panaitescu a fost revocat, după ce a deţinut această funcţie doar o săptămână.

Sedinta Prefectura GalatiFoto: Facebook/ Instituția Prefectului - județul Galați

Guvernul României a adoptat, miercuri, hotărârea nr. 85 privind numirea lui Panaitescu Gabriel-Aurelian în funcţia de prefect al judeţului Galaţi, act normativ care a şi fost publicat în Monitorul Oficial, miercuri seară.

Totodată, printr-o altă Hotărâre de Guvern, Gavril Claudiu-Sorin a fost eliberat din funcţia de prefect al judeţului Galaţi.

Gavril, susţinut de PSD, dar fără a fi membru al acestui partid, a ocupat funcţia de prefect al judeţului Galaţi timp de o săptămână, el depunând jurământul pe 13 ianuarie. La acel moment el susţinea că „şansa” care i s-a oferit „reprezintă în egală măsură o onoare, dar şi o provocare”.

Fostul prefect USR al judeţului Galaţi, Gabriel-Aurelian Panaitescu, a obţinut în instanţă suspendarea hotărârii de Guvern prin care a fost revocat din funcţie, în luna septembrie a anului trecut. Decizia Curţii de Apel Galaţi poate fi contestată cu recurs.

Gabriel Aurelian Panaitescu a contestat hotărârea de Guvern prin care a fost demis introducând, pe 21 octombrie, acţiune în instanţă, la secţia contencios administrativ a Tribunalului Galaţi.

În 9 noiembrie, Tribunalul Galaţi a declinat cauza către Curtea de Apel Galaţi.

Luni, magistraţii acestei instanţe au admis cererea în dosarul în care pârâţi sunt Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Afacerilor Interne.

Gabriel Aurelian Panaitescu a mai deţinut funcţia de prefect al judeţului Galaţi între octombrie 2016 şi decembrie 2017, iar în perioada mai 2012-martie 2014 a fost subprefect al acestui judeţ.

În perioada decembrie 2017 – martie 2021 reprezentantul USR a fost inspector guvernamental.