Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, înainte de a intra în şedinţa coaliţiei, că partidul va veni cu două propuneri simple, şi anume să se revină la preţul reglementat, pentru consumatorii casnici, pentru o perioadă de şase luni, iar pentru IMM-uri, să se discute variante de compensare de la buget. Declarația liderului PNL este făcută în contextul în care PSD a prezentat public un set de măsuri menite să scadă facturile pe energie.

Florin Citu Foto: Guvernul Romaniei

”PNL va avea două propuneri simple, pentru consumatorul casnic, există varianta de a ne întoarce pe o perioadă determinată, până în şase luni de zile (...) la preţul reglementat, pentru consumatorul companii mici şi mijlocii şi restul de consumatori, putem să discutăm de variante de compensare de la buget”, a spus Cîţu.

Florin Cîțu a a venit la şedinţă împreună cu mai mulţi lideri din conducerea PNL, printre care Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Dan Vîlceanu şi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

PSD a anunțat că a pregătit un pachet de măsuri menite să scadă facturile românilor la electricitate și gaze. Social democrații propun scăderea TVA-ului și creșterea plafonului de consum care ar duce implicit la compensarea facturilor la energie. Banii necesari vor veni, spun social-democrații, din supra-taxarea companiilor din energie și din dividendele plătite de aceștia la bugetul de stat.