Klaus Iohannis a lăudat miercuri, în fața ambasadorilor străini la București, noua coaliție PNL-PSD, spunând că "la finalul anului trecut clasa politică din România a dovedit maturitate democratică".

noua coalitie PNL, PSD, UDMR la consultari cu Klaus IohannisFoto: Presidency.ro
  • "La finalul anului trecut, clasa politică din România a dovedit maturitate democratică. Printr-un proces care nu a fost deloc ușor, dar care este firesc în orice democrație, a fost constituită o coaliție solidă în Parlamentul României.
  • Ca rezultat, a fost instalat un guvern care trebuie să asigure stabilitatea țării și să conducă societatea românească spre o nouă etapă de modernizare. Acest guvern trebuie să îndeplinească așteptările cetățenilor, care doresc soluții concrete pentru a gestiona efectele produse de pandemie, de criza energetică, pentru implementarea deplină a Planului Național de Redresare și Reziliență, care reprezintă un obiectiv de prioritate „zero”, precum și pentru asigurarea bunăstării și securității țării noastre și cetățenilor săi, în sens larg.
  • În acest context, ceea ce urmăresc, ca președinte al României, este și asigurarea unei politici externe și de securitate care să continue să fie predictibilă, coerentă, de consens național, axată pe îndeplinirea responsabilă a angajamentelor asumate de țara noastră la nivel internațional", a afirmat șeful statului, la începutul discursului ținut la întâlnirea sa anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București.