Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că măsura introducerii certificatului verde la locul de muncă nu va fi adoptată de Guvern până la sfârşitul acestui an. Premierul a mai spus că Parlamentul este cel care ar urma să ia o măsură în privinţa certificatului verde la locul de muncă. Declarația lui Nicolae Ciucă vine după mai bien de o lună de tensiuni în interiorul Coaliției pe acestă temă și după ce PSD și PNL au evitat să-și asume responsabiltatea pentru introducerea unor noi reguli referitoare la certificatul verde.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat dacă Guvernul ar putea introduce certificatul verde până la sfârşitul acestui an, Ciucă a explicat: "Dacă vă referiţi la săptămâna aceasta, nu cred că va fi adoptat".

Totodată, şeful Executivului a spus că Parlamentul este cel care ar urma să ia o măsură în privinţa certificatului verde la locul de muncă, însă a amintit că deja Legislativul este în vacanţă.

"Există o ordonanţă de urgenţă în Parlament şi un proiect de lege în Parlament. Ca atare, până ce nu se finalizează unul dintre ele, decizia a rămas să fie luată în funcţie de situaţie şi, în funcţie de situaţie, vom proceda în aşa fel încât ceea ce există ca măsuri în momentul de faţă să poată fi aplicate. În fiecare zi discut cu ministrul Sănătăţii tot ceea ce avem de făcut astfel încât să putem să pregătim întreg sistemul sanitar pentru a face faţă noului val şi, desigur, există şi măsurile concretizate într-un plan", a afirmat Ciucă.

Premierul a participat la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca, desfăşurată la Horezu.