Guvernul se va reuni în ședință miercuri de la ora 17, 30, potrivit unui anunț făcut de Executiv. Ședința va avea loc în format mixt (cu participarea fizică și online a membrilor Guvernului). Pe ordinea de zi figurează două proiecte de hotărâri, ambele vizând alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Sedinta Guvern CiucaFoto: Guvernul Romaniei

Cele două documente care se vor discuta sunt:

  • 1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru susținerea activității aeroporturilor regionale pentru care consiliile județene au calitatea de autoritate publică tutelară (Proiectul reprezintă continuarea demersului legislativ aprobat în ședința de ieri, prin Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru susținerea activității aeroporturilor regionale pentru care consiliile județene au calitatea de autoritate publică tutelară. Detalii, aici)

Caracterul promovării în regim de urgență este determinat de faptul că activitatea aeroporturilor a fost unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemia de Covid-19, traficul aerian fiind restricționat în toată Uniunea Europeană, inclusiv în România, din cauza măsurilor aplicate în vederea diminuării impactului tipului de risc, materializate prin restricții de zbor și de trecere a frontierei, precum și de necesitatea stringentă de identificare a resurselor pentru sprijinirea aeroporturilor regionale care facilitează funcționarea în bune condiții a pieței unice europene și constituie un nod de transport esențial ce conectează persoane, produse și servicii, pentru compensarea pierderilor cauzate direct de această pandemie.

  • 2. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală etapele I și II