Vicepreședintele USR, Dan Barna a declarat miercuri, la Parlament, că USR analizează posibilitatea de a contesta bugetul de stat pe 2022 la Curtea Constituțională. Barna susține că este o discriminare faptul că acele unităţi administrative conduse de primari USR nu au primit alocări în buget, pentru anul viitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o discriminare faptul că unităţile administrativ-teritoriale cu primari USR nu au alocări în bugetul pentru anul viitor. Purtăm aceste discuţii şi sperăm să ajungem la o soluţie. Nu respingem nici perspectiva de a ataca la CCR, pe acest criteriu”, a declarat Barna, la Parlament.

Vicepreședintele USR a atras atenția că este o problemă și în privinţa distribuirii resurselor pe Bucureşti, unde este o schimbare dramatică a formulei de calcul.

„USR a depus amendamente inclusiv la împărţirea sumelor pe sectoarele Capitalei. Avem o modificare a formulei, de la 1150 de lei pe cap de locuitor, aşa cum era anul trecut în buget, la 1500 de lei în propunerea de buget, care debalansează şi mută o sută şi ceva de milioane de la Sectorul 1 la Sectorul 3, al lui Robert Negoiţă(...) Este evident o manevră de mutare a resurselor”, a spus mai spus deputatul USR.