Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România au fost vandalizate de către protestatari, în curtea Senatului. Însărcinatul cu afaceri a ambasadei SUA la București, David Muniz s-a întâlnit marți cu președintele Senatului, Florin Cîțu. Liderul PNL a plecat de la Senat iar întâlnirea cu ambasadorul Japoniei nu a mai avut loc.

protest AUR in fata ParlamentuluiFoto: Captura

Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România au fost vandalizate de către protestatari cu graffiti, în curtea Senatului, au declarat surse oficiale pentru HotNews.ro. Pe caroseria mașinilor s-au scris mesaje precum ”Hoţi” şi ”Asasini!”.

Senatorul PSD Titus Corlățean a declarat la Antena 3, că ambasadorul Japoniei s-a aflat în imposibilitatea de a ieși din Parlament, din cauza protestatarilor care au pătruns în curte și au încercat să forțeze intrarea în clădire. "Nu s-a putut efectua accesul exterior, însă cu sprijinul SPP, al Jandarmeriei şi al celor din protocolul Parlamentului, am reuşit să asigurăm ieşirea ambasadorului, în condiţii de securitate”, a declarat Titus Corlățean.

În prezent toate intrările și ieșirile Parlamentului sunt blocate de SPP, după ce aproximativ 1000 de protestatari AUR au forțat intrarea în curtea Senatului, încercând să intre în clădire.

Jandarmeria București a transmis printr-un comunicat de presă că până la acest moment nu a fost folosită forța și nu s-a recurs la mijloacele din dotare.