​Ludovic Orban și parlamentarii care îl susțin au depus, luni, la Tribunalul București, actele pentru înregistrarea partidului Forța Dreptei, o nouă formațiune de centru dreapta. Foștii peneliști au planuri de a se organiza rapid, iar la alegerile din 2024 să aibă candidați la toate rundele de alegeri.

Ludovic Orban si sustinatorii saiFoto: Captura video

„V-o spun din capul locului că voi fi foarte selectiv în cea ce priveşte primirea de membri din PNL. Avem foarte mulţi oameni de calitate din PNL, iar pe de altă parte s-a văzut foarte clar că în PNL au câştigat cei slugarnici, cei cu schelete în dulap, cei mincinoşi, trădătorii”, a declarat Ludovic Orban.

El a acuzat din nou trădarea alegătorilor de către „conducerea ineptă” a PNL despre care a spus că a fost „impusă cu forța” de președintele Klaus Iohannis.

„Ne propunem prin demersul pe care îl începem astăzi să coagulăm toate forţele din societatea românească ce îşi doresc o guvernare de dreapta, valori, principii, soluţii care să facă parte din doctrinele de centru-dreapta validate de democraţiile europene: liberalism, conservatorism, creştin-democraţie. Este vremea să punem punct iluziilor, miturilor şi modului în care s-a făcut politică în România, o competiţie de minciuni din patru în patru ani, care au fost urmate de dezamăgiri şi de deziluzii profunde care au făcut pe mulţi români să-şi piardă încrederea în democraţie, în instituţiile statului român şi în cei care trebuie să-i reprezinte", a declarat Orban.

El a mai spus că se aşteaptă ca înregistrarea noului partid să fie contestată.

"Credeţi că o să ne lase pe noi foştii noştri colegi aşa liniştiţi să ne înregistrăm partidul? Vom avea parte de opoziţie şi în înfiinţarea grupurilor parlamentare în Camera Deputaţilor şi Senat, când vom avea numărul de senatori, vom avea o opoziţie şi aici nu neapărat pe faţă, o opoziţie care va fi realizată prin intermediari, deşi noi am prezentat toate documentele în conformitate cu legea", a afirmat Orban.

Membrii fondatori ai Forței Dreptei sunt, pe lângă Orban, parlamentarii care și-au dat demisia din PNL alături de el: Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuțescu, și Ion Iordache.