​Florin Cîțu se consideră tras pe sfoară de PSD, acuzând că „doar partea liberală din programul de guvernare nu a fost respectată”. Liderul PNL spune că vrea în buget 7% pentru investiții, susținând că fără acest lucru pachetul social propus de PSD nu are susținere. Marcel Ciolacu spune însă că diferența dintre ce vor liberalii și propunerea din buget este mică și oricum nivelul investițiilor va depăși 7%.

Marcel Ciolacu si Florin CituFoto: AGERPRES

„Am observat când am citit bugetul şi, în special, strategia fiscal-bugetară că sunt multe lucruri acolo. Dar, un lucru foarte important pentru PNL ca acest prag de 7% să fie respectat, nu este respectat. (...) Când s-a negociat această coaliţie de guvernare, pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiţia ca 7% din PIB să se ducă către investiţii. Şi, aici nu este doar o ambiţie a PNL de a avea 7% din PIB la investiţii, este singurul mod prin care poţi să susţii acel pachet social. (...) Fără aceste resurse alocate către investiţii, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung şi creează dezechilibre macro puternice pe termen lung (...) Eu trag un semnal de alarmă. (...) Doar partea liberală nu a fost respectată”, a declarat luni Florin Cîțu.

Anterior, Marcel Ciolacu a declarat că, deşi în buget procentul pentru investiţii este mai mic de 7%, cum îşi asumase inţial coaliţia, anul viitor acesta va fi mai mare.

„Este o diferenţă mică. Ştiu că anul trecut am primis 5,9% la investiţii şi am închis cu 5,4. Anul acesta, sunt 6,74%, deci foarte aproape de 7%, şi după discuţiile avute şi cu ministrul Sorin Grindeanu şi cu Ministerul Finanţelor, veţi vedea că anul acesta vom depăşi 7%”, a spus liderul PSD, insistând că „execuția contează”, nu cât este propunerea.