După demisia lui Florin Roman de la Ministerul Digitalizării în urma scandalului privind diploma de licență și plagiatul, liberalii caută înlocuitor. Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că în interiorul partidului sunt discutate mai multe propuneri. În acest moment interimatul la Ministerul Digitalizării a fost preluat de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Guvernul Ciuca in ParlamentFoto: AGERPRES

Numele lui Pavel Popescu și cel al lui Robert Sighiartău sunt vehiculate ca variante de propuneri pentru portofoliul de la Ministerul Digitalizării, potrivit surselor citate.

De altfel numele celor doi liberali au fost discutate și la negocierile privind componența Guvernului Ciucă.

Pavel Popescu a fost deputat de Timiș, în prezent este deputat de București și președinte PNL sector 4, iar în partid este vicepreședinte pe Comunicații și Digitalizare.

Robert Sighiartău este deputat de Bistrița și apropiat de gruparea din Transilvania. Numele acestuia a fost discutat în interiorul PNL pentru portofoliul Muncii de-a lungul celor trei săptămâni de criză politică.

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, a demisionat miercuri din Guvern după ce a fost acuzat de plagiat și că și-a trecut în CV o licență la Universitatea Babes Bolyai, deși nu a urmat cursurile universității respective.