Un copil în vârstă de 13 ani a fost internat sâmbătă la Spitalul orăşenesc din Măcin, judeţul Tulcea, după ce a fost rănit de un glonţ tras de un poliţist care urmărea un şofer care conducea fără permis, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Ali Kilo Salah Eddin, minorul se află în stare stabilă şi a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din oraşul Galaţi.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a anunţat, sâmbătă seara, că poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene Tulcea, în timp ce îşi desfăşurau activităţile de serviciu pe raza localităţii Turcoaia au încercat să oprească în trafic un conducător auto care nu deţinea permis de conducere, dar acesta a fugit.

"Aflaţi în urmărirea conducătorului auto, unul dintre poliţişti a efectuat focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior asupra persoanei în cauză, provocându-i leziuni la nivelul gleznei unui membru inferior. De asemenea, în urma focurilor de armă, unul dintre gloanţe ar fi ricoşat, lovind un minor de 13 ani, care se afla pe o stradă lăturalnică. A fost solicitat sprijinul echipajelor de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale celor două persoane în cauză", se arată în anunţul IPJ Tulcea.

Din cercetări, a reieşit ca bărbatul urmărit a mai fost cercetat pentru conducere fără permis, iar la momentul opririi în trafic se afla sub influenţa băuturilor alcoolice cu o concentraţie de 0,37 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările.