Analistul politic Iulian Chifu a fost numit consilier de stat în cancelaria pirm-ministrului Ciucă, conform deciziei publicată în Monitorul Oficial miercuri seară.

Iulian ChifuFoto: Hotnews

Iulian Chifu este președintele Centrului de Prevenire a Conflictelor și Early Warning București.

Este profesor la SNSPA București, specializat în Analiza de Conflict, Decizie în Criză, reconstructive post-conflict, studii prospective. A fost consilier al președintelui României pentru Afaceri Strategice, Securitate și Politică Externă între septembrie 2011 și 21 decembrie 2014.

Totodată, părăsește cancelaria din funcția de secretar de stat Victor Florin Dumitriu.

Victor Florin Dumitriu (57 ani) a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, potrivit unei decizii semnate de premierul de atunci Florin Cîțu.

Acesta a deținut mai multe funcții în timpul guvernării Năstase și a fost consilier pe probleme economice al fostului primar al Bucureștiului Sorin Oprescu.

Florin Dumitriu este un apropiat al lui Florin Cîțu. De altfel, a fost consilierul acestuia și la Ministerul Finanțelor.

Anul trecut, Florin Cîțu a vrut să-l numească președintele Eximbank, însă BNR s-a opus, scria anul trecut ziarul ZF. În schimb, a fost numit în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare.