Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, după ședința Coaliției că s-a ajuns la un consens pe tema numirii prefecțiilor dar si pe partea elaborării bugetului de stat. Liderul PSD a precizat că proiectul de lege privind certificatul COVID va fi gata săptămâna aceasta și va fi depus în Parlament. În ceea ce privește taxa de solidaritate, Ciolacu a precizat că există în continuare această discuție dar și că este posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă anul viitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ne-am înţeles peste tot. Urmează să avem o întâlnire şi vineri, urmează o întâlnire luni, ca să înaintăm după ce toate ministerele trimit solicitările pentru buget. Din punctul meu de vedere, ar trebui să finalizăm anul şi cu un buget trecut prin Parlament", a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa coaliţiei.

El a adăugat că în cursul zilei de joi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, urmează să transmită preşedinţilor partidelor din coaliţie proiectul de lege cu privire la certificatul COVID.

Preşedintele PSD a mai spus că taxa de solidaritate propusă de UDMR şi susţinută de social-democraţi a rămas în discuţie în cadrul coaliţiei de guvernare şi a adăugat că este posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă.

"Avem în continuare această discuţie, staţi să vedem cifrele bugetare, dar noi am prins în programul de guvernare foarte clar că vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu. Oricum, orice taxă care hotărăşte coaliţia să fie prinsă şi modificat Codul fiscal are un termen de şase luni până intră în vigoare, conform legii", a explicat Ciolacu.

Întrebat dacă anul viitor va exista această taxă, Ciolacu a spus: "Nu ştiu. Este posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă".