Liderul PNL, Florin Cîțu, spune că ar fi "un lucru bun"modificarea Constituţiei pentru ca dreptul de vot să fie de la 16 ani.

Florin CîțuFoto: Facebook/ Florin Citu

Cîțu a fost întrebat de jurnaliști, luni, despre posibilitatea ca vârsta celor care votează să fie coborâtă la 16 ani.

  • "Vedem, de exemplu, în UE că vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani (...). Din punctul meu de vedere, da. Eu cred că este un lucru bun", a spus Cîţu despre posibilitatea revizuirii Constituţiei de către actuala coaliţie PNL - PSD - UDMR, potrivit Agerpres.

El a susținut că o discuţie pe această trebuie să aibă loc în interiorul partidului pentru a clarifica ce se doreşte prin această modificare a Constituţiei.

  • "Am avut o discuţie şi în Biroul Executiv al PNL. Vreau întâi să avem o discuţie în partid, să vedem care sunt priorităţile. Este adevărat că avem acum o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce trebuie să modificăm.
  • Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le discutăm în PNL întâi. E adevărat, în ultimii ani am văzut, din experienţa şi parlamentară, relaţiile dintre preşedinte - Parlament - Guvern, Guvern - preşedinte ş.a.m.d., că există dezechilibre care ar putea fi corectate", a adăugat liderul PNL.

CITEȘTE ȘI: Ciolacu vrea revizuirea Constituției și limitarea atribuțiilor președintelui în desemnarea premierului / Cîțu face trimitere la aplicarea referendumului pe justiție