Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, că premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că până pe data de 20 decembrie legea bugetuui de stat pe 2022 va fi prezentată în Parlamentul României pentru dezbatere şi vot.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Premierul Nicolae Ciucă ne-a asigurat astăzi că până pe data de 20 decembrie legea sau propunerea pentru legea bugetului de stat va fi prezentată în Parlamentul României pentru a fi dezbătură şi adoptată la timp”, a spus Stroe, citat de News.ro.

El a arătat că discuţia a vizat şi chestiunile de fiscalitate, sau strategia fiscal-bugetară. ”Este un subiect de interes, politica fiscal-bugetară pe 2022, parte a bugetului de stat pe 2022. Am concluzionat şi ne-am reafirmat poziţia legată de noi taxe care cu siguranţă nu vor exista în acest buget. Ţinem foarte mult la acest lucru”, a declarat Ionuţ Stroe.

Acesta a mai afirmat, legat de menţinerea reducerii deficitului şi a menţinerii tuturor indicilor macro-economici angajaţi în discuţiile noastre cu Comisia Europeană, că ţinta de deficit bugetar se va păstra în limita a 5,84% din PIB.