Vicepremierul PSD Sorin Grindeanu spune, despre recomandarea vicepreşedintelui PNL Alina Gorghiu de a bea ceai de muşeţel pentru ca PNL, PSD şi UDMR să nu se mai atace, că este ”o abordare corectă”: ”Avem foarte multe lucruri de făcut”.

Sorin GrindeanuFoto: Agerpres

Sorin Grindeanu a fost întrebat, duminică, la Prima TV, ce părere are despre declaraţia Alinei Gorghiu care a recomandat să se bea ceai de muşetel pentru calmare, înainte de a se face declaraţii, şi a afirmat: ”Cred că este o abordare corectă, pentru că avem foarte multe lucruri de făcut”.

În ceea ce priveşte bugetul pentru anul 2022, considerat una dintre priorităţile coaliţiei, Grindeanu a afirmat, potrivit News.ro: ”Un buget (...) trebuie să se plieze pe Programul de guvernare adoptat de această coaliţie (...) Sigur că, în momentul în care avem două partide mari – cele mai mari din România, care, sub diverse forme, 30 de ani au fost adversari politici – cele două partide au viziuni diferite asupra priorităţilor care trebuie să se regăsească într-un buget”.

El s-a declarat "optimist că se va găsi puntea de dialog necesară, astfel încât să avem un buget al României pentru anul 2022”.

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a comentat, luni, atacurile reprezentanţilor PSD la adresa guvernării liberale încă din primele zile ale noii guvernări de coaliţie, ea afirmând că le recomandă tuturor celor care merg la ministere "să servească un ceai de muşeţel şi să răspundă cu calm".

Despre durata coaliţiei: Nu avem motive să spunem că nu suntem optimişti că se duce acest acord politic până la capăt

De asemenea, întrebat, la Prima TV, cât crede că va dura acest guvern, Grindeanu a spus că cei din PSD sunt ”extrem de serioşi" să se "țină" de ceea ce au semnat cu PNL și PSD:

  • "(...) Nu avem motive în acest moment să spunem că nu suntem optimişti că se duce acest acord politic până la capăt, dar vreau să spun că suntem atenţi.
  • Da, ne-am asumat să intrăm la guvernare într-o perioadă nu simplă, România risca să intre în vrie cu toate cele patru crize una peste alta (...), dar asta nu înseamnă că trebuie să nu ştim ce înseamnă priorităţile PSD şi pentru ce ne-au votat oamenii pe noi”.

Chestionat dacă este posibil ca PSD şi PNL să candideze împreună în 2024, Grindeanu a spus că nu vede posibil.