PSD reacționează la criticile liderului USR, Dacian Cioloș, în legătură cu numirea lui Marian Neacșu în guvern. Social-democrații îi transmit liderului USR, prin intermediul Facebook, că este „contorsionist al moralei”, după ce în 2020 spunea despre un candidat USR condamnat în trecut că „este reabilitat și că are cazierul curat”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În România lui Cioloș, doar bătăușii, condamnații penal, recidiviștii de la USR pot fi reabilitați! Niciun alt român!”, scrie PSD într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook.

Social-democrații au adăugat la postare o declarație făcută în 2020 de Dacian Cioloș despre candidatul propus de Alianța USR-PLUS la Primăria Câmpeni (județul Alba), Haiduc Nicolae Gigel, condamnat de două ori pentru fapte comise în perioada în care era bodyguard la o discotecă.

"<>. Asta spunea acest contorsionist al moralei și legii despre un bătăuș de duzină recidivist pus de USR, anul trecut, pe liste în alegeri. Pentru dl. Cioloș însă, interesul politic este scuza pentru orice minciună, iar duplicitatea este o a doua sa natură pentru a-și atinge scopurile meschine și pentru a acoperi frustrările membrilor de partid rămăși șomeri, după plecarea de la guvernare”, transmit social-democrații în mesajul publicat.

Mesajul PSD vine în contextul în care liderul USR, Dacian Cioloş, i-a transmis vineri președintelui PSD, Marcel Ciolacu, că acea condamnare a lui Marian Neacșu pentru conflict de interese, este ”furt şi înşelare a încrederii cetăţenilor în stat şi în exponenţii săi”.

Reamintim că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că-l susține pe fostul coleg de partid Marian Neacșu pentru funcția de secretar general al Guvernului și că îşi "asumă" propunerea, deşi acesta a fost condamnat penal. Ciolacu a adăugat că Neacşu nu are în cazier antecedente penale, pentru că acea condamnare "e depăşită juridic".

Marian Neacşu ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Acesta a fost secretar general al PSD în perioada când partidul era condus de Liviu Dragnea. Marian Neacşu a avut două mandate de deputat, în legislaturile 2008 - 2012 şi 2012 - 2016.

El nu a mai putut candida pentru un nou mandat, deoarece instanţa l-a condamnat, în februarie 2016 la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzaţia fiind de conflict de interese, fiindcă şi-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar.