Liberalul Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, spune că nu a susținut decizia PNL de a intra la guvernare cu PSD și că nici nu a votat-o, dar că nu i-a fost niciodată rușine că este membru PNL și nici nu ar pleca din partid, aluzie la demisia lui Ludovic Orban.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "În perioada viitoare vom vedea, funcție de prestația Guvernului, funcție de ce vor face miniștrii Cabinetului Ciucă, dacă PNL a luat o decizie bună sau nu”, a declarat liderul PNL Bihor duminică seara, la Digi24.
  • "Mie nu mi-a fost rușine niciodată că sunt membru al Partidului Liberal, nici când partidul era pe val, nici când nu era atât de popular. Vă pot spune foarte deschis: eu nu am susținut coaliția cu PSD, dar nu totdeauna ești în majoritatea care ia deciziile într-un partid sau altul.
  • Nu poți să pleci, să-ți dezavuezi partidul de fiecare dată când se iau decizii cu care tu nu ești de acord.
  • (...) Deciziile bune nu se iau întotdeauna pentru partid, ci e bine să le iei în primul rând pentru țară, pentru orașul tău, și unul din motivele pentru care eu cred că am reușit să dau niște rezultate este că întotdeauna ordinea de priorități a fost orașul Oradea sau județul Bihor, abia după aceea partea de partid”, a susținut Ilie Bolojan.

Ilie Bolojan nu este de acord nici cu cei care îi cer lui Florin Cîțu demisia din fruntea partidului, susținând că cel mai simplu este să ceri demisii și cel mai greu este să livrezi rezultate.

Întrebat dacă viitorul politic al PNL este compromis pentru că a bătut palma cu PSD, Ilie Bolojan recunoaște că partidul trece printr-un moment dificil, dar spune că totul depinde de rezultatele Guvernului, de prestația miniștrilor și a tuturor celor care sunt în postura de a lua decizii.