Preşedintele PNL Florin Cîţu a cerut vineri, o întâlnire a Coaliției înainte ca rectificarea bugetară să fie adoptată de către Guvern, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Ședința liderilor de Coaliție va avea loc la ora 12.00. Potrivit surselor citate, Cîțu ar fi nemulțumit de propunerile de rectificare puse în dezbatere publică de noul Guvern în condițiile în care Ministerul Finanţelor, condus de Dan Vîlceanu, a lăsat un proiect în acest sens.

Florin Citu Foto: Guvernul Romaniei

După ce a fost învestit, noul Guvern Ciucă a intervenit pe propunerea de rectificare bugetară lăsată de fostul premier Florin Cîțu. Proiectul de rectificare bugetară făcut public cuprinde mai multe modificări. Una dintre modificări prevede ca Ministerul Finanțelor să primească 1,56 miliarde lei, din care 1,4 miliarde sunt pentru un împrumut în direcția CEC Bank.

Potrivit surselor citate, Cîțu este nemulțumit de alocarea acestei sume către CEC.

Noul ministru al Finanţelor Publice, Adrian Câciu a anunţat că în şedinţa de Guvern, va fi adoptată rectificarea bugetară şi dă asigurări că salariile din sănătate şi din întreg sistemul bugetar, pensiile şi toate drepturile cetăţenilor vor fi plătite fără probleme până la sfârşitul anului.

”Nu venim cu noi taxe, ci regândim modul de a construi sistemul fiscal pentru a-i ajuta în primul rând pe cei vulnerabili”, spune ministrul.

În urmă cu o zi, Cîţu a declarat într-o emisiune la TVR, că rectificarea bugetară n-ar trebui să aibă un deficit mai mare de 7%. ”Veniturile la buget sunt mai mari cu 40 de miliarde faţă de anul trecut şi cu 38 de miliarde faţă de 2019. În 2019 erau tot felul de taxe pe care noi le-am scos. Fără aceste taxe reuşim în 2021 să avem venituri la buget mai mari cu 38 de miliarde”, spunea el.