Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a declarat că instituţia pe care o va conduce nu va fi una care va oferi doar vouchere şi suplimente, ci va stabili politici publice pentru stimularea natalităţii.

Gabriela FireaFoto: PMB

“Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse nu va fi o instituţie care va oferi doar vouchere şi suplimente, ci va stabili politici publice necesare pentru stimularea natalităţii astfel încât în ţara noastră nu doar să locuim, ci şi să trăim bine şi să fie o ţară din care tinerii să nu mai fie tentaţi să plece pentru că aici nu îşi pot întemeia o familie, nu îndrăznesc să aibă copii pentru că sunt dificultăţi financiare sau nu sunt condiţii. În afară de anumite stimulente, ne propunem să creştem numărul de creşe, de grădiniţe, inclusiv în birourile care există în marile oraşe”, a declarat, vineri, Gabriela Firea, citată de News.ro.

Ea a venit la Ministerul Muncii însoţită de ministrul Muncii, Marius Budăi, acesta afirmând că vor lucra în echipă. “Am preferat să venim în echipă, să arătăm că Munca şi Familia vor rămâne în continuare împreună chiar dacă separat din punct de vedere juridic, vom lucra împreună şi vom căuta să implementăm cele mai bune soluţii”, a explicat ministrul Muncii.