Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan o critică dur pe Raluca Turcan, vicepreședinte al partidului, după ce aceasta a declarat luni că nu există bani în buget pentru plata pensiilor și a cerut demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL. "Raluca Turcan s-a descalificat ca lider al PNL”, a declarat Rareș Bogdan, spunând că va cere conducerii partidului sancționarea acesteia. În replică, Turcan spune că "Rareș are pusee de megalomanie".

HotNews.roFoto: Hotnews

Rareș Bogdan a declarat, joi seară, la Digi 24, că ieșirea Ralucăi Turcan, care a spus că nu mai sunt bani de pensii, l-a deranjat pe el, dar și pe alți liberali.

  • "Sunt absolut convins că dacă doamna Turcan ar fi făcut parte din guvern, la orice minister, probabil și la Sport, nu ar fi avut o astfel de atitudine.
  • În astfel de momente se văd liderii politici, se vede maturitatea lor și nu cred că un lider politic care nu înțelege momentele complicate prin care trece un partid...
  • Să nu credeți că vreunul din echipa de negociere sau din PNL este fericit de această alăturare. Vă asigur că nu. (…) Eu nu voi critica colegii mei în spațiul public, am să-i spun Ralucăi ce am de spus în cadrul biroului PNL”, a afirmat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a mai susținut că Raluca Turcan a dat dovadă de iresponsabilitate și s-a descalificat.

  • "E o iresponsabilitate totală și o piatră de moară pe care i-a aruncat-o domnului Nicolae Ciucă în brațe, înainte cu o zi ca acesta să fie votat, înainte cu o zi ca colegii mei, cei opt miniștri, să treacă prin furcile caudine ale comisiilor parlamentare.
  • Cred că un lider politic trebuie să se gândească înainte de a scoate un cuvânt pe gură și cred că prin ceea ce a făcut, Raluca Turcan s-a descalificat ca lider al PNL. Este inadmisibil”, a mai susținut Rareș Bogdan.

El a mai spus că va propune conducerii PNL o sancțiune pentru Raluca Turcan "pentru că ne-a creat prejudicii de imagine”, iar sancțiunea va fi una pe linie de partid, statutară:

  • "Faptul că a afirmat un ministru al Muncii (Raluca Turcan - n.r.), indiferent cum s-ar numi el, că Florin Cîțu sau premierul României, indiferent de nume, a dispus mutarea unor bani de la alocațiile pentru copii la plata pensiilor mi s-a părut o chestiune ireală.
  • Ori doamna Turcan nu a înțeles ce portofoliu a ocupat, ori pur și simplu din cauza supărării că nu a mai intrat în noul Cabinet, supărarea i-a acoperit rațiunea".

Raluca Turcan: Rareș are pusee de megalomanie

Raluca Turcan a reacționat spunând că Rareș Bogdan ”are pusee de megalomanie”, ceea ce ”vine la pachet cu ridicolul”.

  • ”Rares are pusee de megalomanie, pentru că vorbeşte din ce in ce mai mult despre el însuşi la persoana a treia.
  • Din punctul meu de vedere, asta în sine ar trebui sa-l îngrijoreze. E clar ca trece prin nişte episoade de grandomanie…daca aţi întreba nişte specialişti, sigur că vor spune că de obicei această grandomanie vine la pachet cu foarte mult ridicol”, a declarat Raluca Turcan, potrivit News.ro.

Fostul ministru al Muncii a mai spus că nu îi pare rău că l-a susținut pe Florin Cîțu pentru funcția de președinte al PNL.