DOCUMENT Alianța PSD-PNL-UDMR se va numi Coaliția Națională pentru România / Ce conține acordul politic / Cum se schimbă ministerele la rotație: Justiția va reveni PSD, Finanțele, PNL

de L.P.     HotNews.ro
Miercuri, 24 noiembrie 2021, 16:25 Actualitate | Politic


Guvernul lui Nicolae Ciucă
Foto: Captura
​Acordul politic de constituire a Coaliției PSD-PNL-UDMR urmează să fie semnat joi, înainte de învestirea Guvernului, de către liderii celor trei formațiuni politice. Documentul conține douăsprezece puncte și este valabil pe durata mandatului parlamentar, până în 2024.

Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, Kelemen Hunor și liderul minorităților naționale, Varujan Pambuccian vor semna protocolul de colaborare, joi dimineață, la Parlament, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

În preambul se explică de ce a fost constituită Coaliția PSD-PNL-UDMR.

"Criza sanitară generată de pandemia COVID-19 a determinat efecte economice și sociale fără precedent. La aceasta s-a adăugat o criză energetică majoră și care se anunță de durată cu implicații economico-sociale grave. Anii succesivi de instabilitate climatică au un efect negativ important în ceea ce privește calitatea vieții. Pentru gestionarea și depășirea acestora este necesară constituirea, fără întârziere, a unei majorități parlamentare solide și învestirea unui guvern susținut de aceasta. Numai astfel se vor putea pune în aplicare, cu celeritate, soluțiile pentru rezolvarea acestor probleme cu care se confruntă azi România.

Având în vedere necesitatea asigurării unei guvernări eficiente și a existenței unei largi susțineri parlamentare în perioada 2021-2024, considerând necesară învestirea unui executiv cu puteri depline care să gestioneze provocările generate de pandemia SARS-COV-2 și de criza energetică, Pentru realizarea obiectivelor de gestionare a crizei, de creștere economică și asigurarea dezvoltării României în interiorul spațiului euroatlantic, s-a încheiat astăzi, .... noiembrie 2021, prezentul acord politic", se arată în documentul obținut de HotNews.ro.

Printre cele doisprezece puncte prezentate în acord se menționează că ședințele Coaliției vor avea loc săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. La aceste ședințe participă prim-ministrul și membrii cabinetului. Delegațiile de consultare în cadrul coaliției vor avea componența și numărul de persoane stabilite de către președinții celor 4 formațiuni parlamentare.

La ședințele Coaliției se vor aborda agenda politică guvernamentală și parlamentară iar deciziile se iau prin consens.

Ce conține acordul politic - documentul integral
:


 • 1. Formațiunile semnatare convin asupra formării Coaliției Naționale pentru România - coaliție de guvernare pentru perioada 2021-2024.
 • 2. Primul candidat la funcția de Prim-Ministru, din partea PNL, susținut de cele 4 formațiuni parlamentare semnatare, este domnul Nicolae Ionel Ciucă. Acesta va avea mandat până pe data de 25 mai 2023, iar cel de al doilea candidat, din partea PSD, până la alegerile generale din 2024.
 • La schimbarea premierului, conform rotației politice convenite, se vor înlocui și următorii reprezentanți în guvern : vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; ministrul Finanțelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiției; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei Prim-ministrului.
 • În cazul desemnării sale, conform prevederilor constituționale, acesta va prezenta Parlamentului spre aprobare un guvern format din 20 de ministere, nominalizările fiind făcute astfel: 9 ministere PSD, 8 ministere PNL, 3 ministere UDMR. Din structura executivului vor face parte și 2 viceprim-miniștri, care vor reprezenta formațiunile coaliției care nu au propus candidatul de prim-ministru, dar au membri în Guvern.
 • 3. Formațiunile semnatare ale prezentului Acord vor asigura reprezentarea GPMN în structurile guvernamentale, cu respectarea ponderii politice parlamentare în cadrul prezentei Coaliții.
 • 4. Coaliția Națională pentru România funcționează în baza Programului de Guvernare și a mecanismului de monitorizare și coordonare a aplicării deciziilor luate, conform procedurilor stabilite în prezentul Acord Politic.
 • 5. Ședințele Coaliției vor avea loc săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, la convocarea uneia dintre părțile semnatare. În cadrul acestora se iau decizii pentru realizarea prevederilor cuprinse în Programul de Guvernare. La aceste ședințe participă prim-ministrul și membrii cabinetului. Delegațiile de consultare în cadrul coaliției vor avea componența și numărul de persoane stabilite de către președinții celor 4 formațiuni parlamentare. Secretariatul tehnic va fi asigurat de către fiecare formațiune reprezentată în Guvern, lunar, prin rotație.
 • 6. Ședințele Coaliției vor aborda agenda politică guvernamentală și parlamentară. Deciziile Coaliției se iau prin consens.
 • 7. Deciziile Coaliției sunt obligatorii pentru toate persoanele susținute în funcții publice de către aceasta. Revocarea acestor persoane poate avea loc după consultarea formațiunii politice care a făcut propunerea. Deciziile Coaliției sunt publice, iar dezbaterile în cadrul mecanismelor de decizie ale Coaliției sunt confidențiale până la adoptarea deciziilor.
 • 8. Coordonarea activității Coaliției la nivel guvernamental se îndeplinește de către prim-ministru și viceprim-miniștri, care vor avea calitatea de avizatori pentru proiectele de acte normative, conform atribuțiilor delegate convenite. Agenda de lucru a ședințelor de guvern, stabilirea și prioritizarea politicilor publice guvernamentale vor fi decise de către prim-ministru, prin consultare cu viceprim-miniștrii, în întâlnirea lor săptămânală ulterioară ședinței pregătitoare de guvern organizată de către Secretariatul General al Guvernului.
 • 9. Pentru coordonarea și punerea în aplicare a deciziilor Coaliției la nivel parlamentar se organizează, săptămânal, ședințe cu participarea liderilor de grup ai formațiunilor semnatare din cele două Camere ale Parlamentului.
 • 10. În vederea implementării deciziilor Coaliției la nivel parlamentar, liderii de grup se întâlnesc înaintea tuturor ședințelor de Birou Permanent/Birou Permanent reunit al Camerelor și ori de câte ori este necesar, la solicitarea unuia dintre lideri, înaintea ședințelor comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
 • 11. Medierea eventualelor dezacorduri de natură parlamentară, precum și dezbaterea unor puncte de vedere divergente asupra implementării programului de guvernare sau susținerea unor inițiative legislative se face în ședințele de Coaliție.
 • 12. Acordul politic de constituire a Coaliției Naționale pentru România este valabil pe durata mandatului parlamentar 2021-2024 și intră în vigoare la data semnării. Modificările la prezentul Acord se dezbat, negociază și convin între formațiunile semnatare, fiind decise prin consens.
Parlamentul se reunește joi, în ședință comună pentru a da votul de învestire a Guvernului PSD-PNL-UDMR condus de Nicoale Ciucă.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7497 vizualizari

 • +42 (52 voturi)    
  Ahahahahaaaaa :)))) (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 16:28)

  Luk [utilizator]

  USL nu suna bine, asa-i? :))))))
  • +27 (35 voturi)    
   asta vroiam si eu sa spun: (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 16:51)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   este o USL reincalzita..
   • +14 (14 voturi)    
    Si-au schimbat numele mafiotii! (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 21:51)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Noul USL se numeste Coalitia Nationala pentru Romania. De fapt, in afara de devalizarea natiei ei n-au nimic in comun cu Romania!
    • -4 (6 voturi)    
     Ati plecat singuri de la guvernare si acum va este (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 22:51)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     ciuda. Este normal. Cand va vad incruntati la tv . . .
     In loc sa luati notite intr-un carnetel voi faceti cu nervii.
     De exemplu: Ciuca: "Programul de guvernare se bazează pe următoarele principii: reziliență, stabilitate, transparență, echitate și eficiență."
     Cuvantul echitate este foarte rar folosit de catre politicieni. A aparut acest cuvant in declaratia liderilor europenei de la Sibiu in 2019: " Vom respecta întotdeauna principiul echității, nu doar pe piața muncii, ci și în serviciile sociale, în economie sau în transformarea digitală. Vom reduce într-o mai mare măsură diferențele dintre noi și îi vom ajuta întotdeauna pe cei mai vulnerabili din Europa, punând oamenii pe primul loc, și nu politica." Oare ce inseamna treaba asta pentru politicienii nostrii?
  • +20 (28 voturi)    
   cnr o sa mearga langa cdr (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 17:08)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   curand cnr o sa mearga langa cdr iar tapul o sa il traga langa el in istorie pe mumie
  • -16 (26 voturi)    
   usdl (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 17:09)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   pentru ca sunt si boc si restul (sau resturile) de fosti basisti
  • +10 (10 voturi)    
   Catzu nu mai conteaza deloc deja ? (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 18:28)

   VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Parca acum o saptaman Catza zicea ca or sa guverneze impreuna dar nu or sa faca niciodata alinta ? Astazi ce s-a intamplat ?
   • 0 (0 voturi)    
    s-a intamplat ca Ciolacu a fost mai bun (Joi, 25 noiembrie 2021, 9:54)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui VaseaV

    decat credea Citu, si a luat banii de pe pieptul mortului.
  • +14 (14 voturi)    
   Coalitia Hotilor ! (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 18:41)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Coalitia Hotilor !
   • +1 (1 vot)    
    CNR = (Joi, 25 noiembrie 2021, 9:07)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

    Corupția Națională din România.
 • +12 (16 voturi)    
  ...oh da! (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 16:29)

  gdcos [utilizator]

  .. imi place punctul 7.
 • +30 (38 voturi)    
  Se poate numi si New PCR! (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 16:30)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Nu se supara nimeni!
  • +1 (1 vot)    
   comunismul (Joi, 25 noiembrie 2021, 9:10)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   cu față umană, cum dorea iliescu în Decembrie 1989, înainte să apară primele victime ale inexistenților teroriști (că doar nu a fost condamnat nimeni pentru asta).
 • +24 (34 voturi)    
  dupa FSN si USL avem CNR adica tot ei ! (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 16:31)

  Kivek [utilizator]

  Si in alte tari sunt securisti in partide dar in Romania chiar partidele sunt conmduse de securisti.

  nu se poate ca dupa 30 de ani sa nu stim cine a tras in populatie in Decembrie 1989, sa vem pensionare la 40-50 de ani pt anumite categorii si nici un spital nou

  de 1 Decembrie imi va fi RUSINE CA SUNT ROMAN
  • +9 (11 voturi)    
   Ar fi tare un boicot al festivitatilor (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 18:25)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Sa nu mearga nimeni la defilare, chiar daca e voie, ca sa se uite politicienii singuri la militari, avioane si tancuri.

   Poate vor intelege...
 • +23 (31 voturi)    
  FSN (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 16:32)

  pehash [utilizator]

  .
 • +19 (29 voturi)    
  Numire gresita (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 16:33)

  cristian.l [utilizator]

  Coalitia pentru buzunarele noastre !!!
 • +22 (30 voturi)    
  Coaliția asta (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 16:34)

  nick24 [utilizator]

  este FSN!
  Degeaba vopsesc ei gardul. E ca în 1996, CDR s-a destrămat si PSD a câștigat, pe Constantinescu l-au învins serviciile. Acum îl credeți?
 • -12 (30 voturi)    
  Cine castiga si cine pierde, politic (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 16:49)

  animatron [utilizator]

  Dl presedinte Iohannis si-a securizat mandatul pana la final si se poate lauda la Berlin ca a adus la putere in Romania un guvern dupa model german, de "mare coalitie" (chiar azi s-au terminat si negocierile germane, dupa 2 luni, intre PSD, Verzi si Liberali).

  Dl Citu a castigat sefia PNL si presedintia Senatului (a doua functie in stat, il inlocuieste automat pe Iohannis daca prin absurd acesta va fi totusi suspendat), a scapat si de o parte din opozitia interna (dl Orban isi face partid).

  Dl Ciolacu e marele castigator al crizei declansate de plecarea USR de la guvernare, e imposibil de contestat in partid, aduce satisfactie electoratului pesedist, devine presedinte al Camerei si partener inconturnabil pt Cotroceni.

  PNL pierde procente din intentia de vot, la fel si USR, in timp ce PSD si AUR se consolideaza la nivele foarte ridicate (spre 40%, respectiv spre 15%) si sunt capabile ca in caz de anticipate sa castige majoritatea parlamentara.

  Politic, USR se gaseste acum complet expulzat de la parghiile de putere si total izolat pe scena politica, fara nici un aliat care sa aiba incredere minima in useristi.
  Dl Orban cu siguranta nu a uitat ca USR s-a opus crance ca el sa fie premier, Barna si co. preferandu-l pe dl Citu (inca o "strategie de succes" a USR).

  Aripa "anti-pesedista" a PNL se desprinde de acest partid si va forma, ne spune fostul premier Orban, un nou partid "liberal, national, crestin".

  E posibil sa vedem astfel aparitia unui partid conservator in Romania, lipseste din peisaj, electoratul cu aceste preferinte fiind deocamdata lasat pe mana AUR.

  UDMR e singura prezenta "conservatoare" in Coalitie, cu mesaje "orbaniste" de la Budapesta, succes f mare pt dl Kelemen aceasta integrare deplina in guvernarea Romaniei.

  E probabil sa vedem (doar) tentative ale dlui Ciolos de a reorganiza si reforma doctrinar miscarea userista, pe care sa o mute de la idei si actiuni stangist progresiste spre un real centru-dreapta, de tip liberal-tehnocratic.
  • +9 (21 voturi)    
   Ce de aiureli (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 17:54)

   gavrone [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   La Berlin nu-l baga nimeni in seama pe Iohannis. Si-a dat arama pe fata si stiu toti ca s-a aliat cu mafia PSD.

   Pierde masiv PNL al carui electorat va migra in masa catre singura alternativa USR.

   AUR deja a scazut in ultimele sondaje, e un partid fara structuri, o iluzie pandemica de pe Facebook, la viitoarele algeri nu va mai prinde Parlamentul.

   PSD a gresit strategic, opozitia il aducea la putere in 2024, acum se va eroda si va plati pretul alaturi de PNL.

   USR e marele castigator, din partid expulzat de PNL va deveni prima forta politica a tarii.
   • -2 (8 voturi)    
    USR nu e "marele castigator" (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 23:36)

    unsimpluom123 [utilizator] i-a raspuns lui gavrone

    USR-ul a avut 15% la ultimele alegeri parlamentare, mai mult de atat nu au cum sa prinda. PSD, PNL au structuri "experimentate" cu prostimea, si o sa fie votate, la fel ca pana acum. Si chiar daca ar prinde 49%, tot trebuie sa se alieze cu cineva pentru formarea unui guvern, optiunile fiind PNL, PSD, AUR si UDMR.

    Cat despre alegerile prezidentiale, cam in toate sondajele din anul acesta, Simion este peste Ciolos. Ce asteptari sa mai ai atunci?

    Daca stii in ce tara traiesti, si te uiti la ce s-a intamplat pe scena politica in ultimii 30 de ani, trebuie sa fii prost sa-ti faci sperante.
   • +7 (7 voturi)    
    Gavrone (Joi, 25 noiembrie 2021, 0:16)

    Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui gavrone

    Nu uita ca planul de rezilienta e acum, nu peste 4 ani.
    Acum e miza.. la urmatoarele alegeri vad ei ce fac..
    • +2 (2 voturi)    
     asa este, (Joi, 25 noiembrie 2021, 9:59)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

     mi-ai luat vorbele din gura. Pana la urma acesta este principalul motiv ptr care PSD a intrat la guvernare: sa apuce sa fure ceva din Programul de redresare si rezilienta...daca ramaneau in opozitie pana in dec 2024, cand sunt programate alegeri, nu mai ramanea nimic ptr ca furau liberalii tot.
     Asa PSD-ul si-a ales ministere de unde sunt bani de furat, gen Agriculura, Transporturi, Finante, Sanatate. Acestea sunt domenii care vor primi multi bani de la UE. Le lasa liberalilor Educatia, acolo nu vin bani.
   • 0 (0 voturi)    
    esti pe dinafara total (Joi, 25 noiembrie 2021, 9:23)

    freestyle [utilizator] i-a raspuns lui gavrone

    pai cine este la putere la berlin? psd. cu cine au facut alianta? cu liberalii. iohannis a imitat berlinul. citeste mesajul socialistilor europeni cand usr a semnat alaturi de aur motiunea de cenzura. aur este vazut ca un fel de afd romanesc. deci un partid de care trebuie sa te feresti. usr nu s-a ferit si acum plateste pretul arogantei si orgoliului. liberalii nu se vor duce spre usr. usr nu a castigat nimic. te minti singur. daca ramanea la guvernare ar fi aratat ca sunt responsabili. ar fi avut de castigat. asa... pentru a castiga alegerile trebuie sa castigi TARA. si nu ai cum sa o castigi doar dand din gura. trebuie sa se vada ca esti capabil si sa faci ceva.
  • +12 (18 voturi)    
   cine va fi remorca electorala a psd sau pnl in 24? (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 18:11)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   1 - Daca psd-ul a castigat asa de mult poate ne poti spune si cine va fi remorca electorala a psd in 2024 atunci cand vor fi alegeri parlamentare si prezidentiale simultan? ciolacu? ponta? dragnea sau poate te gandesti la geoana?
   Oare de ce crezi ca vrea ciolacu republica parlamentara?
   2 - Daca la psd mai poti gasi niste nume pe care sa le pui pe o lista si din care sa scoti un candidat la presedintie in pnl nu o sa gasesti nimic care sa poata trage in sus partidul, e un vid total, boculet tragea niste speranta dar acum si el ii va ceda bucuros locul de oroare publica sefutului de partid, micului dictator partu ce va gara pnl-ul acolo unde tapul i-a dus pe taranisti caci bolojan sau ciucu o sa faca pasul inainte de localele din 2024 spre partidul lui orban.
   3 - usr-ul si usr-isti a caror grija o duci au dus-o bine si o vor duce bine si in continuare din 2 motive:
   a) nu traiesc din furtul banului public (spre deosebire de psd-isti, pnl-isti sau udmr-isti) deci este indiferent pentru ei daca sunt sau nu la guvernare
   b) au cariere fundamentate in afara politicii la care se pot intoarce oricand
  • +14 (14 voturi)    
   O sa fac eu rezumatul .. (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 18:24)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   .la comentariul tau, pentru cei care nu au rabdare sa citeasca: "Urasc USR!.

   Gata.
   • +8 (12 voturi)    
    hehe (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 19:12)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Nu uraste Usr decat accidental. E jobul lui sa faca propaganda, e aceasi persoana care comenteaza si cu contul "Mazeta".

    Pe ala comenteaza mereu scurt, pe asta aiureaza pe lung, sa-si faca rublele ca sunt platiti la cantitate...
  • +2 (4 voturi)    
   Am uitat ceva: (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 18:26)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   "USR este stanga progresista, spre deosebire de PNL care sunt dreapta progresista", in conceptia animatronului. Eh, de, daca lasi femeia...
  • +6 (10 voturi)    
   Cam multe greseli in analiza ta (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 20:52)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   1. Catu e de fapt tras pe linie moarta, sa nu uiatm ca si Orban a fost decapitat tot din postul de sef la senat.
   2. PNL pierde nu doar procente, ci si increderea electoratului anti-PSD, care nu va putea intelege vreodata alianta liberalilor cu ciuma rosie.
   3. USR deja a crescut de la 9 la 13% in ultima luna, si va continua sa creasca din opozitie, fiind singura alternativa actuala la ciuma rosie-USL
   4. AUR si-a cam atins limita maxima, si odata cu diluarea pandemiei va pierde din ce in ce mai mult electorat. Si oricum e un partid izolat politic, nici mcar PSD nu isi permite sa guverneze cu ei.
   5. Orientarea liberala sau conservatoare e irelevanta intr-o tara care se lupta sa elimine de la putere reprezentantii clanurilor mafiote
   6 Johannis va iesi din istorie ca reprezentantul Grivco, vopsit pentru cativa ani in reformator. Va deveni din ce in ce mai irelevant si prin cancelariile occidentale.
   • -2 (8 voturi)    
    Viitorul suna bine! (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 21:34)

    Kroko Dilu [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    PNL dispare,PSD dispare si el,USR devine noua stranga iar AUR dreapta nationalist-populista.
    • 0 (0 voturi)    
     Cum ai ajuns la concluziile alea? (Luni, 29 noiembrie 2021, 14:57)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Kroko Dilu

     1. PNL dispare ... tot ce se poate, mai ales ca a tinut neaparat sa ne arate ca nu e mare diferenta intre PSD si PNL.
     2. PSD dispare.... asta e cam wishful thinking... Din pacate PSD are 3-4 mil de alegatori de care nu vom scapa prea curand. Astea 3-4 milioane de bugetari, pensionari, asistati, nu sunt representati de nimeni altcineva.
     3. AUR nu e nici dreapta nici stanga. AUR aduna electoratul lui Vadim plus antivazerii. Cand se va termina pandemia, AUR va scadea sub 10%
     4. USR, daca va sti sa isi adapteze discursul, are sansa sa capteze tot electoratul de dreapta, sau ma rog, ala anti-psd.
 • +18 (26 voturi)    
  USL 2.0 (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 17:09)

  midufi [utilizator]

  Coalitia Hotilor Natiunii - asta e.
  O grupare de hoti mai marunta i-a chemat in ajutor pe hotii consacrati, cu experienta mai indelungata.
 • +16 (22 voturi)    
  Sa fie clar! (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 17:12)

  DurAndrei [utilizator]

  Nu prea merge coalitia "nationala" pentru Romania... Mai degraba Coalitia pentru Unitatea Romanilor! Repede, pana nu inregistreaza cineva numele asta la judecatorie!
  E un nume rezonant: votati C..oalitia, sus C...oalitia, jos C...oalitia, etc.
  • +4 (6 voturi)    
   Asta e tare, m-a facut sa rad cu lacrimi ! (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 18:27)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui DurAndrei

   E chintesenta a ceea ce au creat cele 2-3 partide ca sa screama un guvern.
 • -7 (21 voturi)    
  Poate sa se numeasca si Alianta Usr-Minus (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 17:15)

  adrian dg [utilizator]

  Tot aceiasi oameni sunt. In ambelele tabele (si de stanga si de deeapta).
 • +16 (20 voturi)    
  mda (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 17:24)

  sitizan [utilizator]

  mi-e asa o greata !....
 • +9 (21 voturi)    
  Nea Nelu își vede visul cu ochii (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 17:27)

  Nyk1 [utilizator]

  Un guvern de uniune națională de larg consens civic!

  Păi n-a meritat să atingă 91 de ani pentru asta? Și cu siguranță vor mai fi lucruri pe care va dori să pe prindă!
 • -3 (15 voturi)    
  "national" - adica... (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 17:28)

  Codruta N [utilizator]

  ... a natiunii romano-maghiare? sau CUM?
  Astia sunt COMPLET lipsiti de simtul ridicolului! >:
 • +13 (23 voturi)    
  Pe Iohannis nu-l schimbam… (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 17:30)

  ciuma.rosie [utilizator]

  …la rotatie ?
 • +9 (11 voturi)    
  mda ... s-a nascut CFR (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 18:00)

  tordz [utilizator]

  Coalitia pentru Furtul Romaniei.
 • +10 (12 voturi)    
  Ooooof, speram la FSN (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 18:12)

  Proka_ro [utilizator]

  Frontul Salvării Naționale suna mult mai bine!
 • +5 (5 voturi)    
  Simplu: (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 21:20)

  tudorr [utilizator]

  HOȚI
 • +3 (5 voturi)    
  Nu,gresit! (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 21:30)

  Kroko Dilu [utilizator]

  Normal ar fi sa se numeasca coalitia semafor,ca la nemti ca oricum de la ei vine moda.
  Rosu-PSD,Galben-PNL,Verde-UDMR.Chestia e cam naspa pentru PNL,galbenul dureaza cel mai putin si mai e si intermitent.
 • +3 (3 voturi)    
  Nu ne mai ramane decat speranta ca-si vor scoate (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 23:00)

  Idiotul_fUtil [utilizator]

  ochii intre ei desi corb la corb... Totusi corbii nu sunt orgoliosi, asta e singura noastra sansa, in rest..
 • +5 (5 voturi)    
  Posibil (Miercuri, 24 noiembrie 2021, 23:02)

  sorance2000 [utilizator]

  numai in alianta asta sa mai prindeti urmatorul parlament.
 • +10 (10 voturi)    
  Mi e jena (Joi, 25 noiembrie 2021, 0:13)

  Costi888 [utilizator]

  2 partide corupte si unul antiromanesc si au denumit alianta in coalitia pentru Romania. Tare de tot
  • 0 (0 voturi)    
   pai da, (Joi, 25 noiembrie 2021, 10:27)

   mongolul [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

   pentru distrugerea Romaniei
 • +2 (2 voturi)    
  PSD-PNL-UDMR (Joi, 25 noiembrie 2021, 8:06)

  gibon47 [utilizator]

  Coaliția PSD-PNL-UDMR se va numi „Coaliția Diavolului” !
 • 0 (0 voturi)    
  sa intelegem ca ministru (justitiei) (Joi, 25 noiembrie 2021, 10:26)

  mongolul [utilizator]

  va deveni TT? sau Nastase? eventual Dragnea?
 • 0 (0 voturi)    
  Clar (Joi, 25 noiembrie 2021, 18:03)

  azzazel [utilizator]

  Cualitia nationala??? si udmr-ul si minoritatile???
  Cand nu era atat de furat se certau intre ei, acum e mult de ciordit deci se impaca sa nu ramana nici un ,, specialist " pulitician fara cascaval.
  Cand un popor lucreaza pentru o clasa privilegiata de infractori acest lucru se numeste Romania


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by