Senatoarea Diana Șoșoacă a fost protoganista unui nou scandal luni, în plenul Senatului, după ce a refuzat să poarte masca de protecție, iar o senatoare PNL a sunat la 112 pentru a cere intervenția forțelor de ordine. În cele din urmă, Diana Şoşoacă şi-a pus masca. Ulterior, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a anunțat că va sesiza Poliţia în cazul lui Șoșoacă.

Diana SosoacaFoto: Agerpres

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc a venit la începutul şedinţei la tribuna Senatului şi a spus că, în calitate de preşedinte al comisiei de apărare, vrea ca în Parlament "să fie instituită domnia legii", scrie News.ro. Ea le-a cerut chestorilor să pună în palicare Legea 55 şi ordinul care spune clar că se instituie obigativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice, precum şi la locul de muncă.

Preşedintele de şedinţă, Alina Gorghiu de la PNL, a arătat că singurul senator care nu poartă masca este Diana Ivanovici Şoşoacă.

Senatoarea independentă a dorit să ia cuvântul, însă nu i s-a permis. ”Orice fel de sunet din savană nu îl permit, atâta vreme cât nu respectăm legea”, a spus ea, precizând că nu va da cuvântul de la tribună niciunui senator care nu respectă legea.

Nicoleta Pauliuc a revenit la tribună şi a spus că, dacă chestorii nu vor să aplice legea, atunci va apela la instituţiile statului şi a sunat la 112, cerând operatorului să se deplaseze cineva în Senatul României.

În cele din urmă, Diana Şoşoacă s-a conformat şi şi-a pus masca de protecţie.

Ulterior, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a declarat că va sesiza Secţia 17 Poliţie în cazul Dianei Şoşoacă.

"Doamna senator nu a vrut să iasă, să aibă o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor statului. Se ascunde în spatele unei legitimaţii. Noi suntem toţi egali în faţa legii, dar demersul va continua, pentru că mâine voi face o sesizare la Secţia 17 de Poliţie, există înregistrări, chiar şi dumneavoastră aţi filmat-o în plenul Senatului, stând în bancă fără mască, deci vom vedea exact care este soluţia în momentul în care instituţiile statului îşi vor duce la îndeplinire rolul pentru care au fost create de a asigura securitatea cetăţeanului în această perioadă", a precizat Pauliuc, după şedinţa plenului, conform Agerpres.

Ea a adăugat că i-a dat poliţistului din cadrul Secţiei de Poliţie a Senatului care venise să o legitimeze pe Şoşoacă date din cartea de identitate personală pentru ca sesizarea să poată fi înregistrată.

"Era din Secţia de Poliţie a Senatului. După ce am stat de vorbă cu dumnealui, i-am dat datele mele de pe buletin pentru că sesizarea să fie înregistrată. A rămas ca mâine să fac o sesizare scrisă la Secţia 17 de Poliţie, unde Parlamentul este arondat", a explicat Nicoleta Pauliuc.