​​Parafarea înțelegerii cu PSD ridică tensiunea în PNL. Raluca Turcan și Dan Motreanu îi cer demisia lui Florin Cîțu. „Este puţin spus că s-a negociat în genunchi”, susține Turcan într-un mesaj adresat colegilor de partid. „Ca “lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres”, scrie Dan Motreanu, pe facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

Raluca Turcan, care l-a susținut pe Cîțu la șefia PNL, nu a participat la ședința conducerii partidului în care se votează înțelegerea cu PSD.

„Din tot ce am citit în presă, nu am văzut nicio idee politică, de viziune, de la negociatorii partidului pe care să o vedem transpusă în avantajul politic al PNL! PSD-ul v-a dat în fiecare zi teme, la care voi reacţionaţi. Este puţin spus că s-a negociat în genunchi. Mandatul lui Florin Câţu nu a fost decât un şir de minciuni, greşeli şi jocuri personale. Aş spune că e de domeniul patologicului. Florin, iţi imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toţi se prind, îţi garantez. NIMIC din ce ai spus până acum, tu, preşedintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un şir de minciuni. Şi nu numai de minciuni dar şi de lipsă de responsabilitate”, se arată în scrisoarea Ralucăi Turcan, citată de news.ro.

Ministrul Muncii îl acuză chiar pe premier că e „dispus să joace la poker până şi banii de pensii”. „De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, spune Turcan.

La rândul său, Dan Motreanu amintește de poziționarea anti-PSD a lui Cîțu care a fost uitată în mai puțin de două luni.

„Niciunde în lumea aceasta NU îți poti încalca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid. Nu este permis! Nu poti castiga Congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape "isteric” în timpul Congresului și apoi, după nici două luni de zile, să propui tot TU să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale. Este absolut imoral și neprincipial, și chiar dacă pentru moment pare singura soluție pentru un Guvern stabil, ca “lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru că probabil mulți te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în fața lor, și, din acest motiv, se impune un gest de onoare!”, a scris Motreanu pe Facebook.

PNL s-a reunit în ședință pentru a valida înțelegerea cu PSD.