Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în mod cert România va avea un guvern, joi, însă precizează că PSD va decide luni dimineaţă varianta pe care o va susţine, pentru Guvern, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

„Eu nu ştiu ce a spus domnul Ciucă, eu vă spun ce face PSD-ul: PSD-ul merge cu cele două variante şi vom vedea luni cu ce variantă şi cu ce vot iau de la colegii mei. Asta înseamnă negociere. Vom vedea pe urmă cum închidem acest lucru în cele o oră sau două, până mergem la Cotroceni. Joi, România va avea un guvern. Eu am spus foarte clar: joi, România va avea un guvern”, a declarat duminică, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că membrii conducerii PSD vor decide dacă PSD este de acord ca formaţiunea să primească ministerul Finanţelor Publice, cel al Transporturilor şi Secretariatul General al Guvernului, dacă nu va avea premier.

„Cred că cei care cântăresc acest lucru or să fie colegii mei, luni”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a precizat, întrebat despre taxarea pensiilor mari: „Nu va fi impozitat nimic, în Codul Fiscal există nişte excepţii, vom vedea, când se face bugetul, dacă este sustenabil şi este nevoie de scoaterea acestei excepţii din Codul Fiscal sau nu”.

Acesta a menţionat că luni PSD nu va face propunerile pentru fiecare portofoliu. (News.ro)