Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă că el personal nu îi mai recunoaşte pe Florin Cîţu şi pe Klaus Iohannis, care au ”un comportament iraţional”, împotriva oricăror evidenţe. În plus, el a criticat şi ”conducerea descreierată” a PNL, care nu are altceva în cap decât să asculte ordinele lui Iohannis, transmite News.ro.

Ludovic Orban si Florin CituFoto: AGERPRES

Orban a mai spus, la Digi24, că preşedintele preferă Ministerul Justiţiei, dintre ministerele avizatoare, la împărţirea portofoliilor.

”Toată conducerea asta descreierată, care nu are altceva în cap decât să asculte ordinele lui Iohannis a fost parte la această decizie şi este la fel de vinovată”, a spus Ludovic Orban.

El a continuat: Eu, pe Cîţu şi pe Iohannis, eu personal, nu îi mai recunosc. Oamenii ăştia, parcă le-a luat Dumnezeu minţile, au un comportament iraţional, împotriva oricăror evidenţe”.

Cu siguranță Iohannis dorește Apărarea, Externele și Justiția

Întrebat ce ministere îşi doreşte preşedintele Klaus Iohannis, Orban a spus: ”Cu siguranţă Apărarea, Externe, Educaţie şi Justiţie”.

El a menţionat că, atunci când a avut negocierile cu cei de la USR, dintre ministerele avizatoare preşedintele i-a spus că preferă Ministerul Justiţiei.

”Am hotărât atunci că nu poţi conduce Guvernul optim dacă nu ai Finanţele şi am preferat Finanţele”, el explicând că acest minister este important pentru că el controlează toată circulaţia banilor în România, legislația fiscală.

”Practic, niciun ban nu se cheltuieşte fără viza de control preventiv, niciun obiectiv nu se face”, a mai spus el.

Fostul preşedinte PNL a mai spus că el nu ar fi stat niciodată la masă cu PSD. ”Nu e târziu să se ridice şi să plece, să-şi ceară scuze faţă de oamenii care ne-au votat şi să reia discuţiile cu USR”, a afirmat Orban.

”Problema este că nu cred că PNL va mai avea capacitatea de a reface o altă majoritate parlamentară, în cazul în care dă PSD-ul afară. Oricum, simplul fapt că stai la masă cu PSD ca să negociezi formarea unui guvern, deja te compromite. Nu te mai spală şapte ape. Dacă mai şi faci Guvern, înseamnă că trădarea e totală şi definitivă, înseamnă că nu ţii cont de ceea ce au spus oamenii”, a arătat Orban.