Vicepreşedintele USR Cristian Ghinea spune că Nicolae Ciucă, propus de PNL pentru funcţia de premier, este "un om decent", care va avea "sarcina foarte grea" de a împăca două partide "care deja au început să nu se înţeleagă". Ghinea se întreabă de ce s-a stricat coaliţia PNL-USR, în condiţiile în care PNL renunţă la condiţia menţinerii lui Florin Cîţu în funcţia de premier.

Cristian GhineaFoto: Agerpres
  • "(Ciucă, n.r) e un om decent, am fost colegi în guvern. Un om la locul lui. Nu ştiu cum va putea să gestioneze politic o coaliţie foarte grea.
  • De ce am mai stricat coaliţia, de ce nu mai este USR la guvernare, dacă PNL renunţă la premierul Florin Cîţu? Pare atât de absurd, atât de bizar că am stricat ceva care mergea. (...) Singura noastră condiţie a fost să nu mai fie Florin Cîţu, pentru că a făcut acele mişcări pripite de stricare a coaliţiei", a afirmat Ghinea, la Digi 24, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, comportamentul PNL este "complet iraţional", deoarece liberalii au ajuns "la mâna PSD" şi l-au făcut pe Marcel Ciolacu "arbitrul suprem al vieţii politice" din România.

  • "USR avea şase ministere şi agream pe chestiunile de politici publice. Cu USR nu aveai problemă de deficit bugetar. Noi nu suntem iresponsabili, ca PSD, să aruncăm bugetul în aer. Cu USR nu aveai problemă de PNRR, pentru că l-am negociat împreună.
  • Cu USR aveam posibilitatea de a aduce şi ceilalţi bani europeni rapid în ţară. (...) Acum renunţă la premier. Vor avea aceeaşi problemă cu PNL, de concurenţă între şeful partidului şi primul ministru, care a aruncat în aer prima coaliţie. Ca să ce? Ca să dai PSD-ului zece ministere? Ca să dai Gabrielei Firea Ministerul Muncii pe mână, să umple de datorii ţara, cum a umplut Primăria Capitalei?", a întrebat Ghinea.

Vicepreşedintele USR consideră că Nicolae Ciucă va avea o sarcină "foarte grea", aceea de a împăca cele două partide. Ghinea consideră că Ministerul Finanţelor ar trebui să revină PSD.