Noul guvern ar trebui să fie instalat la Palatul Victoria cel târziu săptămâna viitoare, susține liderul PSD, Marcel Ciolacu: "Arată bine România după o guvernare de dreapta? Măcar încercăm stânga-dreapta".

Marcel Ciolacu votează la motiunea de cenzuraFoto: AGERPRES
  • "Cel târziu săptămâna viitoare ar trebui acest guvern al României să își intre în drepturi. Trebuie ceva pe o construcție normală, care să se țină cont și de ponderile politice și de un echilibru guvernamental între forțele politice", a declarat liderul PSD, joi, într-o intervenție la Digi FM.

Întrebat cum negociază cu PNL, după ce a spus că liberalii și premierul interimar Florin Cîțu au eșuat "big time”, Ciolacu a răspuns: "Cumva România arată bine după o guvernare de dreapta?”.

Cum știm că o să arate bine după o guvernare stânga-dreapta? "Măcar încercăm", a răspuns liderul PSD.

Criza politică declanșată în România de revocarea de către Cîțu a ministrului USR Stelian Ion, în 1 septembrie, este departe de final. Negocierile PSD-PNL pentru formarea noului guvern, din care va face parte în continuare și UDMR, sunt blocate din cazua negocierilor privind desemnarea premierului. PNL și PSD au stabilit să aibă premierul prin rotație, dar nu se înțeleg "care să fie primul în rotativă", iar PSD nu îl acceptă pe Cîțu.