​Dan Barna a declarat, marți seara, că alianța dintre liberali și sociali democrați nu va putea să funcționeze. "Acest bambilici între premieri e cea mai sigură garanție că această coaliție nu are șanse", a precizat vicepreședintele USR, la Digi24, adăugând că după ce înțelegerea se va rupe, există posibilitatea revenirii la o guvernare PNL-USR.

Dan BarnaFoto: Agerpres

Vicepreședintele USR este de părere că varianta premierului prin rotație, propusă de PNL și PSD nu are nicio șansă de reușită.

"Acest bambilici între premieri e cea mai sigură garanție că această coaliție nu are șansă să funcționeze. Ciolacu odată numit premier e puțin probabil să spună că e suficient, nu mai vrea să fie premier. În momentul în care ministerele sunt împărțite pe mandate, vedem un PSD majoritar. România va exista într-o criză continuă în care PNL și PSD împreună nu pot face lucrurile pe care le promit acum atât de spectaculos. Vedem un PSD revenit pe cai mari în guvern, exact așa cum românii au spus că nu vor", a mai spus Barna.

Barna susține că după ce această coaliție se va rupe, ia în calcul posibilitatea revenirii la o guvernare PNL-USR-UDMR, în condițiile în care există în Partidul Național Liberal "o bucată" care nu participă la negocierile cu social-democrații și care ar putea pune bazele unei posibile noi colaborări cu USR.

"În momentul de față avem o guvernare care se constituie între PSD și PNL. Din evoluțiile ulterioare, știu că există în PNL o bucată care nu participă la aceste negocieri, și care ar putea să conțină germenii unei posibile colaborări viitoare", a mai spus Dan Barna.

"Coaliția nu va funcționa, asta o știe orice român. Tot o certitudine este că sunt foarte mulți membri PNL care sunt revoltați de faptul că partidul a fost transformat în partid remorcă și agățat de căruța PSD. E o realitate că există o bucată importantă din PNL, unii sunt cu Ludovic Orban, alții sunt în continuare în PNL, toti înțeleg că lozul cu Florin Cîțu a fost un pariu necâștigător (...) Ce poate să fie mai tragic decât un partid care se declară urmașii brătienilor decât să ajungă în halul în care a ajuns asta PNL? Există în continuare oameni în PNL care înțeleg că măsurile propuse de PSD sunt cele care au plasat România la marginea Europei. O guvernare pe partea dreaptă în 2024 va trebui să fie construită și cu o bucată care poartă astăzi tabla deja ruginită a PNL. Nu aș scoate cu totul din calcul scenariul alegerilor anticipate. Eu sunt foarte sceptic că această marmeladă guvernamentală care se aglutinează astăzi va funcționa”, a mai spus el.