PSD nu renunță la varianta ca Marcel Ciolacu să fie premier prin rotație cu Florin Cîțu. Social-democrații, care au validat acest lucru în conducerea partidului, așteaptă ca PNL să ia o decizie în forurile interne. „Să vină dl Ciucă pentru următorii 3 ani e exclus”, a declarat Marcel Ciolacu, marți la finalul unei noi runde de negocieri cu PNL și UDMR. Liderii celor trei partide s-au întâlnit pentru retușuri la programul de guvernare, iar discuțiile vor continua și miercuri.

Marcel Ciolacu si Florin CîțuFoto: Colaj foto

„Împreună cu cei de la PSD trebuie să găsim această variantă şi mergem împreună. Această coaliţie trebuie să meargă cu numele de premier. (...) Este vorba de coaliţie, este un premier al coaliţiei. Nu va merge PNL cu un premier la Cotroceni. (...) Asta e soluţia cu care vom merge. Nu o să mergem fiecare partid cu o variantă de premier", a declarat și Florin Cîțu.

PNL se întâlnește marți seară în ședința Biroului Executiv pentru a decide cum vor continua negocierile.

Cu o seară înainte, potrivit surselor HotNews, într-o întâlnire în cerc restrâns, Florin Cîțu le-ar fi spus liderilor celorlalte două formațiuni că PNL este dispus să accepte varianta numirii premierului prin rotație cu PSD și chiar ar fi dispus să renunțe la funcția de premier în schimbul obținerii portofoliului de la Finanțe, acum în fața presei nu recunoaște nimic.

„În primul rând, haideți să ne înțelegem pe programul de guvernare. Nu putem să mergem mai departe dacă nu ne înțelegem pe programul de guvernare. Pentru noi este foarte important să avem acest program de guvernare aprobat, după aceea putem să mergem mai departe. Nu ajungem la premier dacă nu avem programul de guvernare.”, a spus Cîțu, marți înainte de discuțiile cu PSD.

Întrebat dacă va propune în ședința Biroului Executiv ca într-o variantă de premier prin rotație PSD să fie primul, liderul PNL a spus doar că se va discuta despre programul de guvernare.

„Noi suntem singurul partid care nu pune astfel de condiții. Văd că toate celelalte partide au tot felul de condiții, ceea ce îmi arată mie că, de fapt, nu vor la guvernare când vin cu astfel de condiții. Eu am văzut că USR își propune președintele partidului, am văzut că PSD își propune președintele partidului. Cumva, când este vorba de PNL, toată lumea trebuie să aibă o opinie”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă rămâne o variantă de premier al PNL, Cîțu a răspuns că acesta a fost doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR.

„Poate să fie și o altă variantă, de ce trebuie să ne oprim aici. Dacă sunt și alte propuneri în PNL. Pot fii și alte propuneri în PNL. O să vedem care o să fie discuțiile. În acest moment, avem doar o decizie de a forma un Guvern în jurul PNL”, a mai spus liderul PNL.