Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, spune că nu s-a discutat despre o fuziune cu Pro România, partidul lui Victor Ponta, dar că şi-ar dori realizarea unui pol de stânga, lăsând să se înteleagă că aceasta este o opţiune pentru viitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vasile Dîncu a fost întrebat, luni seara, la Profit News, în condiţiile în care în urmă cu câteva zile Victor Ponta s-a aflat la sediul PSD, dacă PSD va face o fuziune cu Pro România şi, în consecinţă, dacă Ponta s-ar întoarce în PSD.

  • “Nu am stabilit aşa ceva, Victor Ponta a fost pentru o chestiune personală, nu am stabilit acest lucru, dar sunt posibile. Ideea mea a fost mereu să găsim să facem un pol de stânga, nu un singur partid de stanga mare, pentru că nu poţi să prinzi toată stânga. O să încercăm în viitor”, a afirmat Dîncu, citat de News.ro.

La sfârșitul săptămânii trecute, în pline negocieri cu PNL și UDMR pentru formarea noului guvern, liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Victor Ponta la sediul PSD.

  • "Vă spun cum s-a întâmplat. Terminasem audierile în Comisia de Învățământ, eram cu Sorin Grindeanu. L-am sunat pe Marcel Ciolacu și acesta îmi zice: <>. Și eu i-am răspuns: <>”, a afirmat apoi Vasile Dîncu, la Digi24.

El a spus că a ajuns la sediul partidului și că Ponta încă era acolo, dar că nu au discutat chestiuni politice: "Ponta a venit pentru o chestiune personală. N-am avut nicio discuție politică. Chiar l-am atenționat că-l așteaptă presa afară, dar a răspuns că el nu are ce să transmită presei, că nu mai face politică”.

În luna februarie, Dîncu declara că PSD îşi propune înfiinţarea unei "platforme” de stânga care să reunească în jurul său formaţiunile din această zonă politică, inclusiv Pro România, fără a proceda la absorbţii de partide mici, ci PSD având rolul de "dirijor” al stângii politice. El afirma că "foarte mulţi” dintre cei care au plecat din PSD către Pro România revin în partid, subliniind că şi PSD şi Pro România au pierdut de pe urma faptului că cele două formaţiuni nu s-au aliat la alegerile de anul trecut.