AUR a inițiat discuții despre formarea unui „pol conservator”, invitând mai multe partide să se alăture demersului, printre acestea numărându-se PMP, PNȚCD și Partidul Alternativa Dreaptă, informează Digi24.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat că a avut discuții cu George Simion în acest sens, însă a precizat că „sunt foarte multe elemente de depășit în discuția cu AUR”.

Liderul AUR, George Simion, a precizat că AUR a inițiat discuții cu Partidul Alternativa Dreaptă (partid format după fuziunea dintre M10 și Forța Moldova), PNȚCD, Alianța Creștin Democrată și Coaliția pentru Națiune (partid condus de Dan Chitic) pentru formarea unui pol conservator. În acest sens au existat discuții și cu PMP.

De asemenea, ar putea exista un dialog între AUR și Ludovic Orban după ce fostul președinte al PNL își va anunța noul partid.

„Absența unei oferte consistente de dreapta este cauza principală a crizei sistemice a țării. Guvernele socialiste și „liberale” din ultimele trei decenii poartă întreaga răspundere pentru actuala stare morală, economică și socială a României.

Refacerea unei coaliții de tip USL 2.0 este doar o soluție improvizată și nocivă de guvernare, care va perpetua interesele aceleiași găști de pradă care se rotește la putere de peste 30 de ani.

Această situație de fapt trebuie urgent depășită. Rezolvarea poate veni numai prin constituirea unei veritabile alternative de dreapta”, spune George Simion.