Deputatul Ionel Dancă anunţă că demisionează din PNL, după excluderea fostului preşedinte al partidului Ludovic Orban. Dancă a fost șef al cancelariei în mandatul de premier al lui Orban și unul dintre susținătorii acestuia în competiția cu Florin Cîțu pentru șefia PNL.

Ionel DancăFoto: PNL
  • "Pleacă Ludovic Orban din PNL, plec şi eu! Este clar: cine critică echipa distrugătoare de conducere a PNL, care a îngenuncheat partidul şi a dus România la picioarele PSD, este exclus din PNL.
  • Nu pot accepta trădarea şi bătaia de joc a românilor de către Klaus Iohannis şi PNL, care dau acum guvernarea ţării pe mâna PSD, împotriva a tot ceea ce am luptat şi muncit şi împotriva a tot ceea ce au crezut românii care ne-au votat", a scris Ionel Dancă, vineri, pe Facebook.

El afirmă că excluderea lui Ludovic Orban din PNL înseamnă să "scoţi spiritul liberal din PNL, care a luptat întotdeauna pentru o dezvoltare liberală şi democratică a României fără PSD".

  • "Istoria Partidului Naţional Liberal din ultimii 30 de ani se identifică cu Ludovic Orban, care şi-a dedicat aproape toată viaţa partidului şi a luptat cu toată energia împotriva avatarurilor comuniste din politica românească, de la FSN, FDSN, PDSR şi PD până la actualul PSD.
  • Din păcate, o gaşcă de nevertebrate politice, de lichele şi trădători, de impostori şi bufoni, instalată totalitar la conducerea PNL de către preşedintele Klaus Iohannis, distruge Partidul Naţional Liberal, îşi bate joc de români şi predă guvernarea şi ţara la PSD. Dar mai gravă decât distrugerea celui mai frumos partid istoric din România este distrugerea speranţei într-o guvernare de dreapta care să dezvolte România, aşa cum aşteaptă românii de mulţi ani", a mai scris Ionel Dancă.

Biroul Executiv al PNL a decis, vineri, să propună excluderea lui Ludovic Orban din partid. Decizia BEx urmează să fie validată în Consiliului Naţional al PNL.

Ludovic Orban a anunțat crearea unui nou partid - "un proiect național liberal bazat pe valorile creștine".

  • "Decizia de azi mă face un om liber să îi reprezinte pe oamenii care cred în valorile liberale. Sunt liber să creez o forță politică nouă care să îi reprezinte pe români.
  • Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali care au onoare o forță care să dea din nou șansa României pentru un proiect național liberal bazat pe valorile creștine”, a spus Ludovic Orban după ședința Biroului Executiv al PNL în care s-a votat pentru excluderea sa din PNL.

Planul nu este o noutate. Recent, Orban anunța chiar un posibil nume pentru viitoarea formațiune: Forța Liberală sau Forța Națională Liberală.

Pe cine se bazează: pe aproape 25 de parlamentari nemulțumiți după ce conducerea nouă a PNL a inițiat demersurile pentru o alianță de guvernare cu PSD.

Reamintim că Ludovic Orban a părăsit în 21 octombrie grupul parlamentar al PNL, fiind urmat de 18 parlamentari ai partidului. Surse din PNL spun că ar trece cu Orban, în noul partid, aproximativ 25 de parlamentari liberali.