Echipa de negociere a ​PNL nu are mandat să accepte, în discuțiile cu PSD, varianta unui schimb periodic la șefia guvernului, susține Rareș Bogdan, precizând că liberalii merg pe varianta unui premier PNL.

Rares BogdanFoto: Hotnews

„Noi am primit un mandat pentru niste negocieri care pot fi oricând blocate dacă nu ne înțelegem. (...) Nu avem mandat să discutăm rotativa. (...) Chestiunea primului premier PSD e exclusă, la fel UDMR. PNL merge pe varianta unui premier liberal”, a declarat Rareș Bogdan.

Liderul PNL a spus că nu se pune nici problema unui prim-ministru independent.

Din discuțiile cu PSD, Bogdan a calificat ca fiind „o propunere interesantă cu Ministerul Familiei”. „Noi am cerut un minister pentru Diaspora”, a spus el, precizând că dacă se vor accepta aceste propuneri personalul va veni de la ministerele Muncii și de Externe.

PNL, PSD și UDMR negociază în aceste zile pentru formarea noului Guvern. Subiectul premierului este deocamdată blocat, reprezentanții celor trei partide discutând despre programul de guvernare și capitolele sensibile ale acestuia, cum ar fi justiția sau finanțele, unde viziunile sunt diferite.