Șeful PNL Florin Cîțu a declarat miercuri că, în urma negocierilor, PNL, PSD și UDMR vor merge cu o propunere comună de prim-ministru la consultările cu președintele Klaus Iohannis și că speră că noul Executiv va primi votul Parlamentului săptămâna viitoare. Cîțu a mai anunțat că viitorul Guvern va avea două noi ministere, unul pe antreprenoriat și mediul de afaceri şi unul pe social.

Delegatia PNL, la consultariFoto: Captura video

Liderul PNL a precizat miercuri seară, după discuțiile de la sediul partidului, că la consultările de la Cotroceni cu șeful statului toate cele trei partide vor merge cu o propunere comună de premier.

„Vom găsi o soluție între noi și după aceea mergem și i-o prezentăm președintelui, nu mergem fără o soluție la dl președinte. Ar trebui să mergem împreună la consultări, iar dl președinte va avea această soluție pe masă”, a spus Cîțu.

Întrebat despre structura viitorului Executiv, Florin Cîțu a spus că sunt discutate mai multe variante, dar ce s-a conturat până acum este înființarea a două noi ministere.

„Știm doar în acest moment că vor mai fi două ministere. Noi vrem să mai fie un minister care să se ocupe clar de mediul de afaceri, antreprenoriat. Cred că va fi și un minister care să se ocupe și de partea socială, vedem cum și ce atribuții vor avea aceste ministere”, a arătat el.

Florin Cîțu și-a exprimat de asemenea speranța că până duminică va fi stabilit numele premierului și vor fi împărțite ministerele, iar săptămâna viitoare să aibă loc votul de învestitură în Parlament.