​​Florin Cîțu promite că taxele nu vor fi mărite „în perioada următoare”. Marcel Ciolacu insistă cu impozitarea progresivă, dar spune că anul viitor PNL, PSD și UDMR vor avea timp să discute subiectul.

BaniFoto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Noua Coaliție începe mâine discuțiile pe programul de guvernare, dar transmite semnale în avans.

Florin Cîțu:

  • Discuţiile pe programul de guvernare încep mâine. Dar, de principiu, PNL a comunicat şi aseară care sunt elementele importante pentru noi şi, aici, lăsând la o parte cota unică sau alt tip de impozitare, nu vom creşte taxe în perioada următoare. Este ceea ce noi susţinem.
  • În acest moment, am spus foarte clar că nu vrem să creştem taxe. Niciun sistem de impozitare care va duce la creşterea taxelor nu va putea să fie trecut.

Marcel Ciolacu:

  • Mai sunt patru ţări care au rămas cu cota unică. Despre înlocuirea cotei unice ar trebui să discutăm la anul pentru formarea bugetului anului viitor. Categoric trebuie să revenim la o impozitare a marilor averi.
  • Este o discrepanţă imensă în acest moment în societate între cei bogaţi şi cei săraci.
  • Cred că anul următor avem timp să discutăm acest subiect. Momentan am ajuns la concluzia că nu putem rămâne ultima ţară cu cotă unică. În Ungaria e încă o cotă unică, dar ştim că impozitează foarte mult multinaţionale. E o soluţie, nu o condiţie.