USR nu va vota niciodată un guvern capturat de pesedism pentru că am văzut ce înseamnă asta pentru români, a declarat marți liderul USR Dacian Cioloș.

Dacian Ciolos in ParlamentFoto: AGERPRES

"USR rămâne, începând de astăzi, singura forţă proeuropeană care îşi doreşte cu adevărat modernizarea României şi care luptă împotriva clientelismului şi a proastei guvernări care sărăceşte populaţia şi de aceea, vreau să fie foarte clar, USR nu va vota niciodată un guvern capturat de pesedism, pentru că asta îi va costa scump pe români. Nu ne vom lăsa amăgiţi sub nicio formă de ceea ce a însemnat pesedismul. (...) S-a ajuns în această situație din slăbiciunea liderilor PNL, dar, trebuie să spunem, și cu îngăduința președintelui Iohannis”, a spus Cioloș.

Liderul USR a insistat că cel care ar fi artizanul negocierilor dintre liberali și social-democrați este șeful statului: ”Președintele Iohannis este cel care a împins lucrurile spre PSD. Am înțeles asta inclsuiv de la colegi din PNL”.

De altfel, el anunțase anterior că USR trece în opoziție. Obiectivul formațiunii este acela de a deveni alternativa guvernamentală la alegerile din 2024.

"O să ne opunem abuzurilor acestei alianţe toxice de orice fel. Vom supraveghea şi vom denunţa cheltuirea discreţionară a banului public (...), vom urmări felul cum sunt puse în practică proiecte care au fost începute de miniştrii noştri, de reformă, construcţii de spitale, autostrăzi. Ne vom asigura că reformele din PNRR nu vor fi oprite. (...) Vom face tot ce ţine de noi să ne asigurăm că acest program nu devine o sursă clientelară pentru acest partid penelisto-pesedist pentru că pare că ceva a atras această înţelegere să se refacă şi probabil că simţul şi gustul banilor, însă PNRR nu e făcut ca să alimenteze buzunare clientelare, ci ca să promoveze reforme în România. (...) Ne vom opune şi clientelismului, şi politizării statului", a mai declarat liderul USR.

(știre actualizată)