Deputatul Constantin Şovăială, care şi-a anunţat recent demisia din grupul parlamentar PNL, a criticat dur decizia conducerii PNL de începe negocierile oficiale cu cei de la PSD, el afirmând că, prin votul dat de filiala Sibiu, prin Raluca Turcan şi Daniela Cîmpeanu, ”a dat o palmă liberalilor şi tuturor sibienilor care şi-au pus speranţa într-o guvernare de dreapta, una fără PSD”.

HotNews.roFoto: Hotnews

El mai spune că a avertizat PNL Sibiu, încă din vară, că dacă omoară democraţia internă, partidul se va prăbuşi.

”Întrebări deschise pentru liberalii sibieni! Oare conducerii PNL Sibiu nu îi este ruşine de cum au votat cei doi reprezentanţi în BPN? Nu doar că au dat o palmă liberalilor, ci tuturor sibienilor care şi-au pus speranţa într-o guvernare de dreapta, una fără PSD! Am avertizat PNL Sibiu, încă din vară, că dacă omoară democraţia internă - partidul se va prăbuşi. Nimeni nu ar fi crezut că PNL se va lăsa înghiţit de interesele ascunse ale unor lideri cu porniri ceauşiste în doar câteva luni”, a scris Şovăială pe Facebook, potrivit news.ro.

El arată că este clar pentru toată lumea că "mariajul" cu PSD este contra-naturii, dar toţi tac. ”Au „înghiţit broasca” crezând că se vor transforma în prinţesă peste noapte. Alţii, se uită în „lampa lui Aladin” şi nu văd nimic frumos în acel luciu. De ce a fost nevoie de PSD? Nu era o situaţie fără ieşire atât timp cât se putea reface coaliţia cu USR. La începutul Pandemiei, PNL a putut guverna fiind în minoritate. A guvernat cu un Parlament ostil, a gestionat situaţia din spitalele şi DSP-urile aruncate în faliment de către PSD, a reaşezat economia României pe creştere economică şi a ajutat angajaţii şi angajatorii să treacă mai uşor peste criza sanitară şi economică. Acum de ce PNL s-a predat PSD-ului şi sinucigaşilor interni?”, spune Şovăială.

Deputatul arată că, după ultima decizie a Biroului Politic Naţional, liberalii sibieni trebuie să îşi pună următoarele întrebări: ”Cei care au votat în BPN pentru a intra la guvernare cu PSD se reprezintă doar pe ei? De ce nu au luat un mandat de la PNL Sibiu? În 6 decembrie sibienii au votat PNL pentru că le-am promis o guvernare de dreapta, nu o „înjugare” la căruţa PSD! Pe cine mai reprezintă acum PNL Sibiu? Când cineva intră cu ochii închişi pe o autostradă aglomerată, oare cum va ieşi de acolo? Ce vor spune primarii liberali în localităţile pe care le conduc? Vor fi nevoiţi să facă coaliţii cu PSD şi pe plan local?”

El transmite un mesaj şi către reprezentanţii PNL Sibiu la şedinţă, Raluca Turcan şi Daniela Cîmpean: ”Mai am un singur cuvânt de spus: RUŞINE-Raluca Turcan! RUŞINE- Daniela Cîmpean!”

Conducerea PNL a decis, luni, să demareze oficial negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului. 48 de lideri au votat în favoarea unei colaborări cu PSD, în timp ce 22 de liberali s-au opus. Negocierile se desfășoară marți, la Parlament.