Negocierile PNL sunt "deschise” atât cu PSD, cât și cu USR, dar o majoritate largă poate fi formată doar cu PSD și cu UDMR, iar "pentru țară trebuie să treci peste orice", susține prim-vicerpreședintele PNL Rareș Bogdan.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Noi vom discuta atât cu USR, cât și cu PSD. O să luăm decizia corectă, pentru a încheia criza politică. Oamenii sunt exasperați. Ținem deschise negocierile.
  • Aritmetica e dură și clară. Pentru o majoritate mai avem nevoie de 9 parlamentari, de la minorități, neafiliați sau de la domnul Orban, asta pentru o majoritate cu USR. Cu PSD e mai simplu - ajungem la o majoritate largă cu UDMR. Sunt alte incompatibilități, dar pentru țară trebuie să treci peste orice”, a spus luni Rareș Bogdan.

În cazul unei alianţe cu PSD, se va discuta despre o ”alianţă paritară, excluzând însă miniştrii UDMR, doi sau trei, care vor rămâne în Executiv, pentru că au fost "un partener care s-a comportat absolut elegant”.

El a mai susținut că nu va fi oprită reforma în justiţie, iar PNL "va veni cu o propunere de ministru al Justiţiei care să fie aprobată de populaţie”.

Comentând informațiile pe surse conform cărora liberalii nu ar fi dispuşi să renunţe la portofoliul Finanţelor, într-o eventuală înţelegere cu cei de la PSD, fiind dispuşi mai degrabă să cedeze PSD Ministerul Justiţiei, Rareș Bogdan a spus că "PNL nu va ceda sub nicio formă portofoliul Justiţiei".