Liderul USR Dacian Cioloș a declarat, miercuri, înaintea negocierilor cu PNL, că liberalii trebuie să decidă foarte clar dacă doresc refacerea coaliției sau un guvern cu PSD, adăugând că e nevoie de o soluție cât mai rapid.

Dacian Ciolos in ParlamentFoto: AGERPRES

”Avem o primă discuţie astăzi cu delegaţia PNL în urma căreia PNL ar trebui să decidă dacă intenţionează să negocieze refacerea coaliţiei cu USR sau dacă vrea să negocieze cu PSD. Deci e o alegere pe care, după această discuţie preliminară – înţeleg că astăzi PNL va avea o discuţie cu PSD, şi după aceste întâlniri preliminare, din punctul nostru de vedere PNL ar trebui să decidă foarte clar dacă vrea să negocieze refacerea coaliţiei sau dacă vrea să negocieze un acord cu PSD”, a declarat Cioloș.

El a precizat că dacă PNL merge pe refacerea coaliției, atunci la viitoarele discuții trebuie să participe și UDMR.

”Din punctul nostru de vedere e nevoie de un guvern cât mai rapid deja am pierdut mult timp. Există pe masă varianta refacerii coaliției, dar PNL trebuie să își dorească asta”, a mai spus el.

Preşedintele USR a mai spus că USR ”recunoşte dreptul PNL-ului de a desemna un premier”. ”O să vedem care este propunerea, dar înainte de a discuta propunerea cred că e important să discutăm dacă ne punem de acord pe acest cadru”, a afirmat Cioloş, el menţionând că un Guvern trebuie să fie în stare să gestioneze un guvern de coaliţie şi nu doar al PNL.

Cioloş a precizat că nu a discutat cu UDMR despre propunerea unui premier din partea Uniunii. ”Noi acum discutăm cu PNL. Cred că de aici poate să pornească nucleul care apoi să ducă la refacerea coaliţie şi vom vedea ce intenţionează şi UDMR”.

Știre actualizată