Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, marţi, că România are nevoie de un Guvern stabil cu susţinere majoritară în Parlament şi de coaliţia formată din PNL, USR şi UDMR.

Anca DraguFoto: Agerpres

"Noi rămânem consecvenţi propunerii de a avea coaliţia. Considerăm că pentru România soluţia este coaliţia de dreapta formată din PNL, USR, UDMR", a afirmat Dragu, la Parlament.

Întrebată despre posibilitatea ca liberalii să pună condiţia ca foştii miniştri ai USR să nu mai facă parte dintr-un nou Guvern, Dragu a spus: "Nu cred că se pune problema aşa. Noi am avut miniştri performanţi, nu văd de ce ar trebui să plece dintr-o viitoare echipă".

"Noi am spus că pentru România avem nevoie de un Guvern stabil, un Guvern cu susţinere majoritară în Parlament şi această coaliţie formată din PNL, USR, UDMR", a adăugat Anca Dragu.

Colegii de la PNL ar trebui să discute și cu aripa Orban

Întrebată cum ar funcţiona această coaliţie având în vedere că o serie de parlamentari PNL, în frunte cu Ludovic Orban, s-au retras din grupul partidului, Dragu a menţionat că liberalii ar trebui să discute şi cu "aripa Orban".

"Cred că ar trebui colegii de la PNL să discute cu întreg partidul şi cu facţiunea, cu aripa Orban", a adăugat Anca Dragu.

Ea a reiterat că USR doreşte un calendar "clar" pentru reforme.

"Noi ne uităm cu foarte mare atenţie la programul de reforme şi un calendar foarte clar pentru aceste reforme. Nu vrem să ajungem la faza prin care am trecut deja în care unele reforme au fost ţinute, puse de o parte, pentru că nu erau populare, că nu dădeau bine pentru unii dintre liderii politici. Pentru noi, foarte important este programul de reforme şi bugetul pentru 2022", a explicat preşedintele Senatului.

Întrebată dacă îşi va depune mandatul în cazul în care nu se va reface coaliţia PNL, USR, UDMR, Dragu a răspuns: "Cred că în acest moment prioritatea este să avem un Guvern majoritar, vom vedea următorii paşi. (...) Acestea sunt lucruri care se discută. Nu cred că este cazul să negociem mandatul meu acum". (Agerpres)