​​PSD a stabilit, în şedinţa de luni dimineaţă, ca parlamentarii social-democraţi să voteze împotriva învestirii Cabinetului Ciucă în Legislativ,.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Noi nu vom vota acest Guvern şi această propunere a noastră a trecut în Consiliul Politic cu unanimitate”, a anunţat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, după şedinţa conducerii PSD.

El a precizat că propunerea a fost făcută de preşedintele Marcel Ciolacu şi a trecut în unanimitate. ”Asta înseamnă un vot împotrivă”, a mai afirmat Grindeanu.

Potrivit acestuia, Guvernul minoritar, indiferent în ce componenţă ar fi, ”nu este o soluţie în acest moment”.

”Noi am propus un guvern de specialişti, pentru câteva luni, pentru a trece peste această perioadă. Vedem acum ceea ce de fapt văd toţi românii, că PNL face tot ce îi stă în putinţă pentru a sabota acest guvern pe care tot ei l-au propus. Nici măcar ei nu vor ca acest guvern să treacă, vor să rămână pe funcţii”, a mai spus Grindeanu.

Practic, în acest moment guvernul minoritar PNL-UDMR se poate baza doar pe o parte din voturile parlamentarilor liberali și pe cele ale UDMR. Apropiații lui Ludovic Orban au anunțat că nu vor susține echipa Ciucă.

USR a anunțat și ea că nu va vota un guvern minoritar.