PSD își menține poziția de a nu vota Cabinetul Ciucă, un motiv în plus fiind programul de guvernare ce ar conține ”măsuri aberante”, potrivit liderului social-democraților Marcel Ciolacu. Acesta a acuzat faptul că niciuna dintre cele 10 propuneri PSD nu a fost inclusă în programul de guvernare. În schimb, sunt introduse noi taxe pentru românii din diaspora, iar pensiile nu sunt majorate. ”PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!”, a precizat, pe Facebook, Ciolacu.

Marcel Ciolacu votează la motiunea de cenzuraFoto: AGERPRES

”PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!

  • Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat.
  • Nu mai măresc deloc #salariulminim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele.
  • Nu mai cresc deloc #alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022.
  • Nu mai majorează deloc #pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan.

În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”, a scris Ciolacu.

El a precizat că luni va propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: ”viața românilor ar deveni și mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!”

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a convocat duminică o ședință, începând cu ora 12.00, pentru a discuta programul de guvernare depus la Parlament, potrivit unor surse citate de Digi24.

Candidații propuși pentru posturile de miniștri ar urma să participe la discuții, înainte de a merge la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, ultima etapă procedurală înainte de votul asupra învestirii care va ave loc săptămâna viitoare.