Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor a declarat ca PRM va sesiza joi Curtea Constitutionala pe textul Legii votului uninominal, adoptat marti de Camera Deputatilor. Constestatia se refera la faptul ca presedintii Consiliilor judetene vor fi alesi uninominal. PRM a obtinut semnaturi de la parlamentarii independenti.

"PRM va depune o sesizare la Curtea Constitutionala. Sint convins ca se va constata neconstitutionalitatea in mai multe puncte a asa-zisului uninominal", a afirmat Corneliu Vadim Tudor. Liderul PRM a prercizat ca sesizarea este semnata si de parlamentarii altui partid, dar a refuzat sa spuna daca este vorba de PC sau de vreo alta formatiune politica. Surse din PRM afirma ca s-au obtinut semnaturi de la parlamentarii independenti.

Unul dintre articolele de lege care va fi atacat de PRM este cel care prevede ca si presedintii Consiliilor Judetene vor fi alesi prin vot uninominal. Acesta a fost un amendament al PSD, votat de toate celelalte partide, cu toate ca in plenul Camerei o serie de parlamentari au atras atentia asupra unor potentiale vicii de neconstitutionalitate.

PNL a propus ca alegerea presedintilor Consiliilor Judetene sa fie facuta printr-o alta lege, astfel incit sa se evite o eventuala sesizare a Curtii, care ar putea duce la intirzierea legii in ansamblul ei.

Pentru a ataca o lege la CC este nevoie de semnaturile a cel putin 50 de deputati sau 25 de senatori.