​​Florin Cîțu și Nicolae Ciucă s-au întâlnit, marți seară, la vila Lac pentru a negocia un nou Guvern. Potrivit surselor HotNews.ro din ambele tabere, PSD își dorește intrarea asumată la guvernare cu miniștrii PSD în cabinetul Ciucă. De partea cealaltă, liberalii vor în continuare un guvern minoritar cu susținerea PSD în Parlament. Negocierile au eșuat.

Marcel Ciolacu votează la motiunea de cenzuraFoto: AGERPRES

"PSD vrea să intre la guvernare, în prima linie cu lideri, în șapte ministere. PNL nu poate accepta intrarea PSD. Cum putem explica asta electoratului?", au explicat surse liberale pentru HotNews.ro.

De partea cealaltă, PSD spune că dorește intrarea la guvernare asumată, cu miniștrii numiți politic de partid și acuză PNL că vor să fie doar ei în Guvern. "Liberalii doresc să fie susținuți de noi din Parlament, adică minoritar... așa se gândesc ei. Intrarea PSD la guvernare este răul cel mai mic în acest moment", au declarat surse social-democrate pentru HotNews.ro.

Negocierile s-au sistat fără niciun rezultat. La întâlnire au participat din partea PNL, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, iar de la PSD, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu și Vasile Dîncu.

Reamintim că este cea de-a doua rundă de negocieri dintre PNL și PSD care s-a desfășurat la vila Lac, departe de ochii presei.

CONTEXT Președintele PNL, Florin Cîţu, a anunțat în cursul zilei de marți că premierul desemnat Nicolae Ciucă cere un armistiţiu USR și PSD prin care acestea să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată, în schimbul obținerii votului de învestitură.

Anunțul a fost făcut de președintele PNL după ce acesta a discutat într-o ședință restrânsă, în Modrogan cu prim-vicepreședinții PNL și cu premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Totodată, cu o zi în urmă, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă au discutat cu președintele Klaus Ioahnnis la Cotroceni despre strategia care se impune pentru negocierile cu PSD și USR. Potrivit surselor HotNews.ro, Nicolae Ciucă ar fi primit undă verde de la Cotroceni pentru a negocia o majoritate stabilă atât cu USR cât și cu PSD.

De asemenea, în urmă cu două zile, mai exact duminică 24 octombrie, liderii PNL s-au întâlnit cu liderii PSD departe de ochii presei, la vila Lac. Deși liderii PNL și PSD au negat orice întâlnire, Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, Dan Vîlceanu și Rareș Bogdan s-au întâlnit cu Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu și Paul Stănescu pentru a discuta despre susținerea viitorului Guvern. Întâlnirea a fost fără un rezultat.