Președintele PNL, Florin Cîțu, discută la această oră în Modrogan, cu prim-vicepreședinții partidului despre mandatul premierului desemnat, Nicolae Ciucă. Florin Cîțu nu renunță la varianta unui guvern minoritar PNL-UDMR și insistă pentru un armistițiu politic pe o perioadă de câteva luni. De partea cealaltă, premierul desemnat Nicolae Ciucă a primit undă verde de la Cotroceni, luni seară, pentru a negocia o majoritate stabilă atât cu USR cât și cu PSD, susțin surse politice pentru HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

În acest moment negocierile premierului desemnat Nicolae Ciucă cu USR, PSD și UDMR sunt blocate pentru că președintele PNL insistă pe mandatul - guvern minoritar PNL-UDMR- variantă respinsă atât de USR cât și de PSD.

Pentru a fi învestit un nou Executiv este nevoie de votul a 234 de parlamentari. PNL (134), UDMR (29) și Minoritățile (18) au împreună 181 de voturi și ar mai avea nevoie de cel puțin 53 de voturi. De precizat ar fi că liderii PNL nu se pot baza pe aproximativ 20 de parlamentari care sunt susținători ai fostului președinte PNL, Ludovic Orban.

Florin Cîțu a declarat marți dimineață, la sosirea în Modrogan că premierul desemnat Nicolae Ciucă rămâne la mandatul de a găsi susținere pentru un guvern minoritar. Întrebat dacă Ciucă a primit un mandat flexibil de la președintele Klaus Iohannis, liderul PNL a spus că „premierul desemnat poate să fie mandatat doar de PNL”.

„Avem mandat doar pentru un guvern minoritar. Să vedem pasul pe care il fac PSD și USR. Vom discuta cu parlamentarii susținerea unui guvern minoritar”, a spus Cîțu.

Declarația acestuia a fost făcută după ce președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni seară, cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă la Cotroceni pentru deblocarea situației. La finalul discuțiilor s-a convenit ca premierul desemnat să aibă un mandat flexibil astfel încât să asigure o guvernare cu majoritate în Parlament, susțin sursele HotNews.ro.

Până acum, Ciucă a mers la discuțiile cu PSD și cu USR cu varianta unui guvern minoritar, însă acum lasă toate posibilitățile deschise, pentru că nu a reușit să obțină o majoritate în Parlament pentru învestirea Guvernului.

Știrea se actualizează