​​Intrarea PSD la guvernare este o soluție care ar putea face ca România să gestioneze eficient criza pandemică, a declarat deputatul social-democrat Alexandru Rafila. El a precizat că este nevoie de solidaritate națională în acest moment.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat la Antena 3 dacă un guvernPNL-PSD-UDMR este o soluție pentru România, Rafila a răspuns: „Ar trebui să fie. Această variantă absolut rezonabilă, în care ai un guvern tehnic...(...) Cred că de sărbători am putea să discutăm de faptul că suntem la lumină. Lucrul care este cel mai important, de departe, este că nu se va mai repeta”.

Deputatul PSD a spus că este nevoie de „o lună de solidaritate națională” pentru a fi luate măsurile necesare în contextul actual pandemic.

Până în acest moment, liberalii nu au obținut o majoritate în Parlament. PSD a cerut intrarea la guvernare, iar liderii USR au respins susținerea unui guvern minoritar în Parlament.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni seară, cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă la Cotroceni pentru deblocarea situației, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Potrivit acelorași surse, în finalul discuțiilor s-a convenit ca premierul desemnat să aibă un mandat flexibil astfel încât să asigure o guvernare cu majoritate în Parlament. Până acum, Ciucă a mers la discuțiile cu PSD și cu USR cu varianta unui guvern minoritar, însă acum lasă toate posibilitățile deschise, pentru că nu a reușit să obțină o majoritate în Parlament pentru învestirea Guvernului.