Liderul PSD Marcel Ciolacu a reafirmat luni că ”în acest moment nu există negocieri de a intra sau de a nu intra la guvernare”, însă social-democrații au obligația de a discuta cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. Întrebat în legătură cu faptul că președintele PNL Florin Cîțu nu ar dori un guvern PNL-PSD, Ciolacu a spus că și oamenii mari spun lucruri trăsnite. ”Una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele erau aia cu copiii spun lucruri trăsnite”, a declarat liderul PSD.

Marcel Ciolacu votează la motiunea de cenzuraFoto: AGERPRES

”Una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele erau aia cu copiii spun lucruri trăsnite. Pare că și când ești om mare și ai de-a face cu o Românie la răscruce, alții spun lucruri trăsnite. Ce vă pot spune cu exactitate este că PSD nu poate negocia cu PNL (intrarea la guvernare) pentru că PNL are o decizie în acest sens”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a susținut că a discutat doar telefonic cu Nicolae Ciucă și i-a transmis cele 10 propuneri ale partidului privind programul de guvernare. La insistențele presei, el a spus că ”nu există în acest moment o discuție privind intrarea PSD la guvernare”, dar, într-o țară normală, ești obligat să ai un dialog cu premierul desemnat.

​Premierul desemnat Nicolae Ciucă se întâlneşte luni, la ora 12,00, cu preşedintele USR, Dacian Cioloş, pentru a discuta despre Programul de guvernare. Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a spus, duminică seara, că întâlnirea lui Dacian Cioloş cu premierul desemnat nu va fi una pentru negocieri.

"Luni va fi o discuţie între preşedintele USR, Dacian Cioloş, şi premierul desemnat Nicolae Ciucă. Premierul desemnat vrea să discute intenţiile pe care le are cu acest guvern. Domnul Ciucă i-a spus clar că vrea să prezinte intenţiile pentru un guvern minoritar - echipa, programul. Nu este o negociere", a declarat Dragu.

De asemenea, liderii PNL s-au întâlnit duminică, cu liderii PSD departe de ochii presei, la vila Lac. Deși liderii PNL și PSD neagă orice întâlnire, Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, Dan Vîlceanu și Rareș Bogdan s-au întâlnit cu Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu și Paul Stănescu pentru a discuta despre susținerea viitorului Guvern. Potrivit informațiilor HotNews.ro, liderii celor două formațiuni politice nu au ajuns la o înțelegere deocamdată.