Șefa Senatului, Anca Dragu (USR), a declarat că între USR şi PNL nu au existat discuţii despre şefia acestei Camere şi a sublinat că partidul din care face parte nu va susţine un guvern minoritar, aşa cum propune PNL.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebată dacă într-adevăr PNL îşi doreşte funcţia de preşedinte al Senatului, actuala ocupantă a acestui post, Anca Dragu (USR), a declarat că nu cunoaşte să fi avut loc o astfel de discuţie, relatează News.ro.

„Nu am avut o discuţie despre şefia Senatului în sensul de a fi această poziţie oferită domnului Florin Cîţu. În regulament scrie că preşedintele se alege pe o perioadă de 4 ani. Mai scrie că poate fi schimbat, dar e nevoie de o majoritate sau dacă preşedintele Senatului a încălcat Constituţia sau regulamentul. Schimbarea preşedintelui Senatului presupune nişte paşi de urmat (...) Într-adevăr au fost discuţii între PNL şi PSD care au inclus preşedinţia Senatului, dar nu pot să confirm sau să infirm aceste discuţii. Nu putem să fim de acord cu încălcarea Constituţiei sau a regulamentului”, a afirmat Anca Dragu, duminică seară, la Digi 24.

Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă-Cioloş nu este una de negociere

Întrebată ce aşteptări are de la întâlnirea de luni dintre liderul USR, Dacian Cioloş, şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă, Anca Dragu a declarat că USR nu susţine un guvern minoritar.

„Nu este o întâlnire de negociere. Premierul desemnat l-a contactat pe domnul Cioloş şi a cerut această întâlnire pentru a-i prezenta echipa, programul, un demers firesc. Este prima întâlnire. Mandatul nostru este clar, noi nu susţinem un guvern minoritar, cum şi mesajul PNL este clar, vor un guvern minoritar condus de domnul Ciucă. Se pare că şi PNL şi PSD împing spre un guvern minoritar, deşi acesta nu este o soluţie pentru România”, a mai declarat Anca Dragu.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat, duminică, discuţiile privind Programul de guvernare, cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen Hunor. Luni, el va discuta pe această temă cu reprezentanţi ai conducerii USR. Reprezentanţii USR au anunţat că liderul formaţiunii, Dacian Cioloş, va avea o întâlnire cu Nicolae Ciucă la ora 12.00.

Citește și: